2011-01-18 22:50:58 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Nissanov popularni crossover izaziva vodeće marke u ispitivanju kvalitete – Porsche i Audi


 

U sveobuhvatnom ispitivanju koje je proveo njemački automobilski klub (ADAC), Porsche 911, Audi A5 i Nissan Qashqai zauzeli su prva tri mjesta kao najpopularniji automobili, a Qashqai je istodobno postao i omiljeni uvozni automobil u Njemačkoj. Uz proučavanje statističkih podataka više od dva milijuna kvarova na vozilima, ADAC-ova godišnja nagrada 'Gelber Angel' (Žuti anđeo) od vlasnika vozila traži da ocijene svoje zadovoljstvo automobilom i razinom usluge koju im pruža distributer.

 


Rezultati su pokazali kako se Nissan Qashqai nalazi na višem mjestu od automobila kao što je BMW serije 3, Porsche Boxster i Mercedes-Benz SLK. Izvrsne rezultate u ispitivanju postigao je u kategorijama pouzdanosti i zadovoljstva korisnika što je rezultiralo ukupnim trećim mjestom. Nissan Qashqai je jedini ne-njemački automobil među prvih osam.

  ADAC-ov 'Žuti anđeo' 2011.
1. Porsche 911
2. Audi A5
3. Nissan Qashqai
4. Porsche Boxster
5. BMW serije 1
6. BMW serije 3
7. Audi TT
8. Mercedes-Benz SLK
'Ova važna nagrada pokazuje zašto je Qashqai postigao tako velik prodajni uspjeh širom Europe,' rekao je Simon Thomas, viši potpredsjednik Nissana Europe. 'Priznanje je to izvrsnom dizajnu i iznimnoj kvaliteti proizvodnje kojom se odlikuju svi automobili proizvedeni u našoj tvornici u Sunderlandu u UK.'


ADAC-ovo ispitivanje ograničeno je na vozila do tri godine starosti kako bi se razlučili kvarovi uzrokovani lošim održavanjem od nedostataka u proizvodnji te uključuje samo vozila sa značajnim prodajnim rezultatima kako bi se dobila realna slika. Za nagradu 2011. ispitano je 150 modela. Rezultati se objavljuju u ADAC-ovom časopisu ADAC Motorwelt koji ima 19 milijuna čitatelja. ADAC je drugi najveći automobilski klub na svijetu sa 17,5 milijuna članova.


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: crvohonda slikehfordafokusa tulum hyundaisw citroen... brizgaljkewopelwvectrava golfa new vw touareg fiatmultiplaljtdostariomodel renaultithalia seatacordobasvario passat limuyina pritisak u gumama fiat punto test grijanje auta toyota townpod pritisak u gumama fiat stilo suzukipliana videopeugeot testrabljenogtoyotaauris alphabethhearttagbracelet audidario zglob hom passat vwgolfvigtibycfcstylings mercedescslrumclaren damierocanvas romanoferaris venga honda crv hak test guma seat cordoba dijelovi adac test pouzdanosti theinorth.faceatriclimatetgore gulia kombivozila theinorth.faceatriclimatetgore pritisak u gumama grande punto opel zafira tourer audioavant christianlouboutinchangeof autitnazakciji nissanalmeradjelovi chevroletrcruze sportage and x=y clioatest strip koliko ulja ide u motor citro noviskiatsorento renaultsmeganedcc koliko ulja ide u motor audi a vlak velikiokalendarusvihanoviteta