2010-11-22 14:33:09 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Kompaktni monovolumen osvojio je "dogs" Award 2011. kao najprikladniji automobil za pse


 

Za Fifi sve najbolje! Nakon Passata prošle godine i na "dogs" Awardu 2011. godine ponovno je Volkswagenovo vozilo izbilo u prvi plan - stručni žiri proglasio je Tourana najprikladnijim automobilom za pse 2011. godine.

 

 

Obrazloženje žirija: - U potrazi za idealnim vozilom za vlasnike pasa morali smo ocjenjivati opremu, visinu ulaza u vozilo kao i potrošnju goriva. Budući da je u svim navedenim kategorijama izvrstan, odabir je pao na VW Tourana koji je pravi ekološki aktivist.

Važan kriterij vlasnika pasa i žirija je sigurnost za psa i vlasnika. Solidna pregradna mreža između putničkog i prtljažnog prostora stoga je bila također prednost Tourana, baš kao i originalna kadica za prtljažnik koja je precizno prilagođena konturama prtljažnika, može se oprati i ne klizi. Druga prednost je osobiti komfor kojeg nudi niža visina ulaza u vozilo koja je postavljena na 59 centimetara.

 


Također odlučujući kriterij bio je ekološki aspekt i potrošnja goriva. Uz prosječnu potrošnju goriva od 4,6 l / 100 km (121 g/km CO2) VW Touran TDI s BlueMotion tehnologijom (77 kW /105 KS) imao je najbolji rezultat među monovolumenima sa 7 sjedala. Još jedna novost u ovom segmentu vozila je TSI EcoFuel motor (110 kW / 150 KS) nove generacije vozila. Radi se o motoru na zemni plin s dvostrukim punjenjem s ekstremno niskim vrijednostima potrošnje i emisije. Nijedan automobil sa serijskim pogonom ne zagađuje manje okoliš.

VW Touran je sa 1,13 milijuna prodanih primjeraka najuspješnije prodavani njemački monovolumen, a između ostalog i "pojam" obiteljskog automobila. I vaš će ga pas zavoljeti.

 


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: sexi cure deflektor zraka punto and x fin new vw passat cijena seatlcordoba tuscon subaru forester sg informacijske tehnologije) an vwepassat testoviauta awt cross coupe barcelona mitsubishi lancer evolution golf vi twinport ugg classic tall, ugg classic petrochem oznake na gumi vwrscirocco chevrolet camaro ss suzukiagrandevitara land rover free lander chervoletnorlando visa electrique and x=y testasuvoguma fordofocusrtest vdo test golf v fiat idea active miniscooperwcrni cijene selena etanol tiguan rabljeni motorno ulje za opel insignija testabmw stari automobili ford focus tdci toyotayaris mastertestu srednje klase focusltdci hyundai santa fe testpolovnogquashqai koliko ulja ide u motor skoda porsche macan civic hibrid rally hyundai matrix cheappcellwphoneacasestformche koliko ulja ide u motor skoda tour