Autokreso
Autokreso
2014-01-29 08:45:50 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Najsnažnije GTI izdanje je isto tako pomlađeno, a dobilo je novih 12 KS, pa sada raspolaže snagom od 192 KS


 Automobili Volkswagen Polo

Upravo su se danas predstavnici domaćih auto magazina, revija i ostalih koji se bave tematikom automobila, uputili u Wolfsburg ne bi li se sami uvjerili u novosti koje su zadesile Volkswagenov Polo. No, i prije njih donosimo činjenice koje su poznate uz model koji će premijeru imati za mjesec dana na salonu automobila u Ženevi.

 Automobili Volkswagen Polo

Ovaj puta dizajnerske promjene, pogotovo one na eksterijeru su minimalne, a veći naglasak stavljen je na tehnička poboljšanja. Manje izmjene na braniku i rešetki hladnjaka napravljene su kako bi Polo djelovao svježije. Zanimljivo je da se u boljim paketima opreme, odnosno kao nadoplata nude LED prednja svjetla, a u ponudi je i bi-xenon tehnologija. Tehničku osvještenost upotpunjuje i radarski tempomat kao dio dodatne opreme.

 Automobili Volkswagen Polo

Najvažnija poboljšanja kriju se ispod poklopca motora, a gdje se kriju tri 1,4-litrena 3-cilindrična dizlaša od 75, 90 i 105 KS. Tu je i Polo TDI BlueMotion koji raspolaže sa 75 KS te 210 Nm okretnog momenta već pri 1500 o/min. Ovaj model prema službenim podacima troši tek 3,2 l/100 km te emitira 82 g/km CO2. Tu je i izdanje od 90 KS.

 Automobili Volkswagen Polo

Govorimo li o benzincima, tu je isto tako trocilindraš. Dakle, iz modela up! poznati jednolitreni model od 60 te 75 KS. Tu je i 1,2-litreni TSI model koji može biti od 90 i 110 KS. U drugoj polovici godine očekuje se i BlueMotion izdanje benzinca, pa će 1,0 TSI BlueMotion od 90 KS trošiti tek 4,1 l/100 km. Tijekom godine se očekuje i BlueGT izdanje sa 150 KS, ali i GTI sa 192 KS.

 Automobili Volkswagen Polo

Ovisno o odabiru pogonskog stroja, Polo može biti opremljen 5- i 6-stupanjskim ručnim ili pak DSG-om sa 7-stupnjeva prijenosa. Pored 15 novih verzija obojenja eksterijera, tu su i kotači od 15 si 17 cola.

 Automobili Volkswagen Polo

U putničkoj kabini susrećemo novi trokrako kolo upravljača, modificiran izgled instrumenata te središnje konzole s klima uređajem. 5- ili 6,5-inčni touchscreen zaslon daje sliku tijekom vožnje unazad. Sa sigurnosne strane, Polo je opremljen adaptivnim tempomatom, te sustavom koji samostalnim kočenjem pokušava smanjiti novonastalu štetu.

 Automobili Volkswagen Polo

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: hyundai accent coltnczt ford-c-max korado xenonjsvjetla gklasa renault latitude grand auto daciapostepwey christian louboutin sandals : domagojkaonijedandrugi oepl astra xtrail ritam porsche cayenne kako bi zadovoljila colt czt citroenberlingohdi mitsuascript colorado rockies caps : usporedba:mercedesglavs.au coachthandbagr-ealljchocolare coachshoulderbag-allblue ford fokus sti coachphandbag coachlhandbago-bhumanoshaperan girls just wanna have fun meganedci coachhandbag-allchocolare cnoviepassat cmax test ljetnih guma cliovtest kraljevi prerada, konopek cliovsfabia seat leon r trajeli clioulja opel rak cliottce panameradiesel cliosgrandtourovsifabiaicombi hibridna vozila b segmenta classic recreations cjenikodijelovadzaropelivectra cjenikodijelovaczavvwlpassatlv cjenikindex.php toyota corola cjenikdijelovazavwpassat cjenikdijelovazaopelvectra berlina