Autokreso
Autokreso
2014-01-29 08:45:50 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Najsnažnije GTI izdanje je isto tako pomlađeno, a dobilo je novih 12 KS, pa sada raspolaže snagom od 192 KS


 Automobili Volkswagen Polo

Upravo su se danas predstavnici domaćih auto magazina, revija i ostalih koji se bave tematikom automobila, uputili u Wolfsburg ne bi li se sami uvjerili u novosti koje su zadesile Volkswagenov Polo. No, i prije njih donosimo činjenice koje su poznate uz model koji će premijeru imati za mjesec dana na salonu automobila u Ženevi.

 Automobili Volkswagen Polo

Ovaj puta dizajnerske promjene, pogotovo one na eksterijeru su minimalne, a veći naglasak stavljen je na tehnička poboljšanja. Manje izmjene na braniku i rešetki hladnjaka napravljene su kako bi Polo djelovao svježije. Zanimljivo je da se u boljim paketima opreme, odnosno kao nadoplata nude LED prednja svjetla, a u ponudi je i bi-xenon tehnologija. Tehničku osvještenost upotpunjuje i radarski tempomat kao dio dodatne opreme.

 Automobili Volkswagen Polo

Najvažnija poboljšanja kriju se ispod poklopca motora, a gdje se kriju tri 1,4-litrena 3-cilindrična dizlaša od 75, 90 i 105 KS. Tu je i Polo TDI BlueMotion koji raspolaže sa 75 KS te 210 Nm okretnog momenta već pri 1500 o/min. Ovaj model prema službenim podacima troši tek 3,2 l/100 km te emitira 82 g/km CO2. Tu je i izdanje od 90 KS.

 Automobili Volkswagen Polo

Govorimo li o benzincima, tu je isto tako trocilindraš. Dakle, iz modela up! poznati jednolitreni model od 60 te 75 KS. Tu je i 1,2-litreni TSI model koji može biti od 90 i 110 KS. U drugoj polovici godine očekuje se i BlueMotion izdanje benzinca, pa će 1,0 TSI BlueMotion od 90 KS trošiti tek 4,1 l/100 km. Tijekom godine se očekuje i BlueGT izdanje sa 150 KS, ali i GTI sa 192 KS.

 Automobili Volkswagen Polo

Ovisno o odabiru pogonskog stroja, Polo može biti opremljen 5- i 6-stupanjskim ručnim ili pak DSG-om sa 7-stupnjeva prijenosa. Pored 15 novih verzija obojenja eksterijera, tu su i kotači od 15 si 17 cola.

 Automobili Volkswagen Polo

U putničkoj kabini susrećemo novi trokrako kolo upravljača, modificiran izgled instrumenata te središnje konzole s klima uređajem. 5- ili 6,5-inčni touchscreen zaslon daje sliku tijekom vožnje unazad. Sa sigurnosne strane, Polo je opremljen adaptivnim tempomatom, te sustavom koji samostalnim kočenjem pokušava smanjiti novonastalu štetu.

 Automobili Volkswagen Polo

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: i a klase i a klase i a klase grijano prednje staklo ford accord type s grand c-max corsancqmaratonttest mastertest fiesta tiffany bangles moon dangle in rabljeni ford c-max smart fortwo usporedba golfova magnetski amortizeri seat ibiza-fiat grande punto magnetski amortizeri citroen zero opel muzej kvalitetnoegorivo doddge cliogtestorabljeih cijenegservisaecitroen test nissan quashqai urban najkvalitetnijegorivo honda rr vs mercedes eurodieselcbs kymco grand dink dacia dusterrijeka citroen pariz djecje cijenegservisaecitroen ford taunus toyota auris hsd doddge koliko ulja ide u motor citro diversion cliogtestorabljeih servisni interval opel zafira gradskim stilom kroz vrevu christian louboutin titi panam aktualni ibiza tsi fiat prisma christianilouboutinlsuedevsqua tri cilindra ford focus c max rabljeni vectra test chevrolet aveo sedan christianilouboutinlsuedevsqua usporedba.downsizingsmotora theinorth.facefdenaliifleececw