Autokreso
Autokreso
2013-02-04 09:32:45 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Sve što treba znati o popravcima visokotlačnih pumpi na dizelskim motorima. Što se popravlja, što se mijenja i koliko to košta?
U narodu se o njima govori kao o 'boš-pumpama', što je zapravo kolokvijalno ime za visokotlačne pumpe koje su srce svakog dizelskog motora. No, i među njima postoje vrlo izražene razlike, i u konstrukciji i u izvedbi, ali i načinu rada. Svima im je zajedničko da je riječ o vrlo preciznim napravama koje rade uz izuzetno visoke tlakove.Bosch-pumpa je zapravo visokotlačna pumpa koja je nekad bila klipna (svaki klip za po jedan cilindar). Stlačeno gorivo bi 'putovalo' do mehaničke brizgaljke, koju bi upravo taj tlak goriva otvarao i tako bi se gorivo ubrizgavalo u cilindre. Izuzetno jednostavno, a objašnjava tajnu nekvarljivosti dizelskih motora starije generacije. Takve klipne pumpe nalazimo mahom na traktorima.

Više o visokotlačnim pumpama možete doznati
u novom broju specijaliziranog magazina auto motor i sport,
koji se nalazi na svim kioscima


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: koliko ulja ide u motor passat pritisak u gumama renault clio subaru forrester cupra concept motor za gepek seat ateka yourashoppinghcarti--turbofire vrsta ulja u motor toyota auri specials : lv sale,cheap lv ha chevrolet gt usporedbajdownsizingemotora hak-ov wholesale short prom dresses tezina motora obavezno osiguranje pritisak u gumama fiat skudo ford film rabljeni ford cmax grand audi quattro concept classic recreations kocnice za motocikle lamela ford focus mitsubishi grandis test najudobniji auto on board jaguarxtyper rolls royce phantom cijena koliko ulja u motor fiat coup zamjena lanca opel zafira tourer tiffanyopenwaveengagementr blue christianlouboutinaltadamaa prvi broj auto motor sporta golf - pet plus ugg classic mini koliko ide ulja u motor fiat peugeot partner denis peloza pumpa ulja amortizeri, nissan note astra-classic auto hold henry usporedni.testngolftvi rolice za skuter dijelovi za auto vozili smo motocikl oldtimer osiguranje fervens kocnice megan