2011-01-01 08:39:55 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Već dvanaestu godinu za redom grupica entuzijasta i ljubitelja terenskih automobila ima zanimljive pohode


 

Tri posade iz Zagreba, jedna iz Rijeke te jedna iz Poreča našli su se jučer u Oglulinu. Uz pomoć domaćina Željka i njegovih prijatelja prešli su Kapelu. Iako je prognoza najavljivala jugo, u brdima je bilo dosta snijega ali i snježnih zapuha te su se uspjeli probiti do Brinja. Put ih je zatim vodio do Žute Lokve i prijevoja Vratnik. Tu su krenuli prema Oltarima ponovno probijajući snježne zapuhe. Iako je plan bio da se prenoći u Krasnom, nakon kratkog vijećanja vrlo brzo je pala odluka se izvidi kakva je stanje na cesti prema Zavižanu.

 

 

Do Babić Siće, gdje se u ljetnim mjesecima naplaćuje ulaz u NP Sjeverni Velebit, išlo je glatko. Iza toga bio je samo trag motornih sanjki, te je pala odluka „ide se dalje!“ Kako su u ekipi dva Suzuki Samuraija, jedan Jeep Wrangler i dva Nissan Patrola krenulo se po ključu težine, od lakših (Suzuki) prema težim vozilima (Nissan). Snijeg je postajao sve viši, a zapusi sve teži ali ipak se napredovalo prema Zavižanu. Nakon što se već spustio mrak i proslavilo Ivičino drugo mjesto na Sljemenu, uvjeti su postali pomalo arktički. Jak vjetar, temperatura je ispod nule, ali naša mala kolona i dalje napreduje. Uspjeli su proći i parkiralište ispod Zavižana, ali tada ih sprečavaju visoki nanosi tek koju stotinu metara prije kapelice ispod Zavižana.

 

 

Slijedi naporno okretanje terenaca u dubokon snijegu i povratak u Krasno gdje će prenoćiti kod ljubaznih domaćina – obitelji Žarković, koji su našim avanturistima priredili klasičnu ličku večeru sa policama, slaninom i sirom škripavcem. Nakon večere pala je odluka da se ujutro unatoč južini ponovno krene na Zavižan te sa legendarnim meteorologom Antom Vukušićem popije zdravica, jer auti na Zavižanu nije bilo još od prošle godine.

 

 

Kako, i da li se naša ekipa probila do Zavižana pročitajte sutra!

 

 

 


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: ljepotice chevolete cruz chevroletpepicamlt cijena po godinama mazdamskyamotori golflvrgti louispvuitton hrkraljeviprerada test polovnog santa fe toyotaoyaris focusac-max koliko ulja ide u motor nissan scirocco mazdamskyamotori agregat test toyota avensis markoptomac subaru stx novaopelastra gubitaksnage honda fanclub zamjenska hauba mercedes r suv-a i terenaca chevrolet.gt mitsubioshilancer louispvuitton seat ibiza fr faroviegolfavtplus brisaci audi q test rabljenih mercedes hyundaituscon heart stengagement rings neckl koliko ulja ide u motor ford hrkraljeviprerada trajeli servis kombija dugo i rensult megan rs gume ljetne nisanjukw c kategorija and x=x citroenxm fordjfiestagtestlrabljenih fiat marea weekend jtd najboljirbenzinlikoji discountrolexwatches testanovogatouarega ljetne gume christian louboutin black sued split parking northface backpacks,north face