2011-01-01 08:39:55 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Već dvanaestu godinu za redom grupica entuzijasta i ljubitelja terenskih automobila ima zanimljive pohode


 

Tri posade iz Zagreba, jedna iz Rijeke te jedna iz Poreča našli su se jučer u Oglulinu. Uz pomoć domaćina Željka i njegovih prijatelja prešli su Kapelu. Iako je prognoza najavljivala jugo, u brdima je bilo dosta snijega ali i snježnih zapuha te su se uspjeli probiti do Brinja. Put ih je zatim vodio do Žute Lokve i prijevoja Vratnik. Tu su krenuli prema Oltarima ponovno probijajući snježne zapuhe. Iako je plan bio da se prenoći u Krasnom, nakon kratkog vijećanja vrlo brzo je pala odluka se izvidi kakva je stanje na cesti prema Zavižanu.

 

 

Do Babić Siće, gdje se u ljetnim mjesecima naplaćuje ulaz u NP Sjeverni Velebit, išlo je glatko. Iza toga bio je samo trag motornih sanjki, te je pala odluka „ide se dalje!“ Kako su u ekipi dva Suzuki Samuraija, jedan Jeep Wrangler i dva Nissan Patrola krenulo se po ključu težine, od lakših (Suzuki) prema težim vozilima (Nissan). Snijeg je postajao sve viši, a zapusi sve teži ali ipak se napredovalo prema Zavižanu. Nakon što se već spustio mrak i proslavilo Ivičino drugo mjesto na Sljemenu, uvjeti su postali pomalo arktički. Jak vjetar, temperatura je ispod nule, ali naša mala kolona i dalje napreduje. Uspjeli su proći i parkiralište ispod Zavižana, ali tada ih sprečavaju visoki nanosi tek koju stotinu metara prije kapelice ispod Zavižana.

 

 

Slijedi naporno okretanje terenaca u dubokon snijegu i povratak u Krasno gdje će prenoćiti kod ljubaznih domaćina – obitelji Žarković, koji su našim avanturistima priredili klasičnu ličku večeru sa policama, slaninom i sirom škripavcem. Nakon večere pala je odluka da se ujutro unatoč južini ponovno krene na Zavižan te sa legendarnim meteorologom Antom Vukušićem popije zdravica, jer auti na Zavižanu nije bilo još od prošle godine.

 

 

Kako, i da li se naša ekipa probila do Zavižana pročitajte sutra!

 

 

 


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: octaviarcombi chevolete cruz koliko stane motor olja u reze cijena servisa nissan note test rabljenog vozilo sa najmanje kvarova hondapprelude ford focus karavan test polovnog santa fe usporedni test touran dsg vwjpologsi minigbike kojesgorivo cliougrandtour kompaktni polovnifordfokus skodapoctavija minisonetdiesel cijene servisa peugeot motorno ulje za ford focus cijena dijelova seat altea xl srednjaiklasa stoti broj gume ljetne astrapgtc.blackoandewhite citroenxm shevroletcruzedizel cjenikfdijelovaszacopeluastru prodaja rabljenih mazda hydrogen fiat marea weekend jtd sexi. slikeafordgfokusa christian louboutin black sued split parking ninonjaklin toledo toyota vista vwutouran renault koliko ulja ide u motor suzuki tuningegolfcii usporednirtestovi sexi. koliko ulja ide u motor golf vw polo gt novikiasorento usporedbardownsizingtmotora pritisak u gumama mercedes cls grandis dijelovigcitroe.. spincity