Autokreso
Autokreso
2012-01-05 07:59:26 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Mercedes-Benz C63 AMG od 487 KS protiv BMW-a M3 Coupe od 'svega' 420 konjskih snaga




BMW ili Mercedes, M3 Coupe ili C 63 AMG? Snažni V8 motori na dva potpuno različita načina, ali u čijem su aranžmanu bolji? Oba modela su gotovo jednake mase, s tim da je C63 AMG lakši pet kilograma, ali i snažniji 67 KS i punih 200 Nm kada je riječ o snažnijoj izvedbi performance. Tada 63 AMG broji 487, a inače 457 KS.



Utrka počinje uz jurnjavu i dimne zavjese koje stvaraju sva četiri stražnja kotača. Blokade diferencijala ništa ne prepuštaju slučaju. M3 samo nijansu bolje krene do 80 km/h, ali već na 100 km/h C63 AMG se počinje odvajati. Na 160 km/h razlika je pola sekunde, a na 200 km/h 1,5 sekundi. BMW ima nijansu bolje kočnice, ali jedva osjetnu nijansu koja se manifestira u pola metra dužim zaustavnim putovima. Potrošnja je opet gotovo identična i dolazimo na testove voznih osobina.



C63 AMG na ubrzanjima plaši koliko se bahato i razmetljivo dere, no to vozaču nimalo ne pomaže u kroćenju. Nije ga lako obuzdati pa je BMW ocjenu bolji na svim testovima. Na slalomu, ISO- i VDA-testu. Koji je bolji? Mercedes je urnebesniji i zabavniji, a M3 jednostavno brži na stazi. Ne i po ravnom.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: vw preuzeo porsche teretni program guma vulkal vw golf goal edition muhek bf goodrich gume koliko ulja ide u motor nisaa yamahaxvs the north face down jackets,th malaga imprezaxv motorno ulje za opel insignija toyota bmw servo blokada citroen c crosser c test zimskih renault servis honda fan klub obaranje rekorda ford focus trend plus obaranje rekorda suzuki regina koje ulje ide u motor audi a cjenik dijelova za vw.. zubak kija rio test ljetnih guma ams infinity m parkiranje seataleonir koliko ulja ide u mercedes a k goodyearswrangler fiatsstilo starost gume-pokazatelj koliko ulja ide u mercedes a k forddfocusmelectric hondaoaccordudtec usporedni.testbgolfaetdihictsi polosuv skodamveti lanciaokappajtds top garage tuning show paloma lanciaokappajtds ljetneagumelcijenatfurlan naslage akumulator spark cijena naslage cordoba dachia logan van jaguar f type spojka