Autokreso
Autokreso
2018-02-26 07:26:49 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Na jednom mjestu, na 264 stranice možete pronaći pregled čak 4600 automobila, i to sve za samo 49 kuna!
Na sva prodajna mjesta u Republici Hrvatskoj stiglo je 61. izdanje tradicionalnog Auto motor i sportovog specijala - Auto katalog za 2018. Ovaj jedinstveni proizvod na 264 stranice donosi ponudu 4600 različitih modela iz cijelog svijeta. 

Prema izvještaju redovitog mjesečnog istraživanja registracije vozila agencije Promocija plus, u siječnju je ove godine registrirano čak 3706 novih osobnih vozila. To je najveći broj siječanjskih registracija novih vozila otpočetka famozne krize na hrvatskom tržištu, odnosno još od 2009. U odnosu na lanjski siječanj, u ovogodišnjem je zabilježen porast prodaje od 30,8 posto. Stručnjaci su jedinstveni u mišljenju - zabilježeni porast prodaje izravna je posljedica promjene trošarinskog sustava i obračuna PDV-a za tvrtke.Doista, trebalo je nešto dobre volje vladajuće garniture, ali i vrlo mnogo truda uvoznika, odnosno udruženja trgovaca motornih vozila kako bi iste uvjerili da je riječ o mjerama koje će polučiti obostranu korist. I kako se vidi iz priloženog, polučile su uspjeh pa se nadamo da će po tom pitanju stvari konačno krenuti - nabolje.

SUV kao trend
Mnogi su se čitatelji Auto motor i sporta u posljednje vrijeme učestalo žalili na velik broj SUV-a u našem magazinu, pritom predlažući da razmislimo o promjeni imena u - Auto motor i SUV! Priznajemo, ima ih zaista mnogo, no to je očigledan trend koji se jednostavno ne može ni izbjeći ni zaustaviti, kako kod nas tako i u svijetu. Uostalom, koji automobili trenutačno 'nose' hrvatsko tržište u segmentu 'privatnih' kupaca? Suzuki Vitara i S-Cross, Volkswagen T-Roc i Tiguan, Dacia Duster, Renault Captur, Nissan Qashqai... Proizvođači iz 'premium lige' već sada sa SUV-ima pokrivaju cijeli spektar, od male gradske do luksuzne klase. BMW je tako s X2 popunio jedino mjesto koje je u mozaiku od X1 do X6 nedostajalo, a već dogodine stiže i najveći izdanak ove obitelji - X7.No, kupci ne hrle na SUV-e samo iz spomenutih, trendovskih razloga već u njima prepoznaju i (ljepšu) zamjenu za praktične karavane i monovolumene. To su automobili koji s lakoćom podnose sve zadatke u svakodnevici, a budući da nastaju na istim platformama, masa, potrošnja i cijena ostaju u nama poznatim i prihvatljivim granicama. Pogledajte samo primjer T-Roca koji je uštedom na nekim detaljima (primjerice plastika u unutrašnjosti) ušao u rang cijena Golfa!

Benzin - dizel = 1:1
Neobičan preokret je u siječnju 2018. zabilježen i kod pogonskog agregata. Nakon desetak godina velike dominacije dizela, u siječnju se u Hrvatskoj izjednačio udio vozila s benzinskim i dizelskim agregatom - 1.839 vozila ili 49,6 posto vozila je s benzinskim motorom, dok na dizel otpada 1.796 ili 48,5 posto. Riječ je o trendu koji će se u budućnosti odvijati još povoljnije u korist benzinaca, ali i hibrida i električara. A bez obzira o kojem se pogonskom agregatu radi, sve modele automobila za 2018. i dalje možete pronaći u našem Autokatalogu. Taj se trend još neko vrijeme zasigurno - neće mijenjati. 


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: mercedes e cabrio renaulrcclio rapidsuperb rabljenitdjelovtizaumegan rabljeniautomobili prvilanciadelta protokomjerzraka prodajau wolkswagen touareg pritisakugumamarenaultscen preupravljanje prednja obloga potrosnja kamijona obracuna podaci volvo panda panasonic laptop battery : lap outlet italija opruge opelsinsignijassportslturer karakteristike vozila orlando opelrzafira opelaoastraaclassic od petka do nedjelje vw tuning octaviatestovioctavia novicaddy nova c-klasa nissan rouge nissan amortizeri najskupljiauti najboljiebenzinuekoji cena nagradnaigraautozubak nagradaiswift nagrada swift design award win motornaulja.blogspot motornadulja motori mini bike mercedes c klasa monovolumen mmicubusielancer mjerenje mitsubishi asx mercedesacls fiesta micubusi lancer akumulatori alfa romeo giuleta audi rs aveo sedan bmw, audi, mercedes chevrolet.camarozss