2013-11-24 07:45:38 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Posada Ivan Čibej/Saša Bitterman i ove godine nastupiti će u Škodi Octaviji WRC EVO III te time uz austrijsku posadu Beppo Harrach/ Leopold Welsersheimb u Mitsubishi Lanceru EVO IX postaju glavni favoriti
Kao što već mn ogi znaju, AKK Sveta Nedelja priprema četvrto izdanje rallya Santa Domenica u Svetoj Nedelji i okolici Savrščaka kod Samobora. Kratak makadamski rally bit će pravi izazov za više od 120 prijavljenih posada i zasigurno oko desetak tisuća gledatelja kraj staze. Glavni favoriti su hrvatski vozač Ivan Čibej (suvozač Saša Bitterman) sa Škodom Octavijom WRC i odličan austrijanac Beppo Harrachu (suvozač Leopold Welsersheimb) koji vozi Mitsubishi Lancer EVO IX.

Organizatori nisu mjenjali već poznati koncept rallya. U subotu će se održati ceremonijalni start u Svetoj Nedelji, a u nedjelju vožnje na četiri brzinska ispita. Na jednoj stazi u dužini 44,34 kilometara, koji će se voziti po dva puta u oba smjera. U nedjelju se očekuje velik dvoboj Ivan Čibej - Beppo Harrach. Na jednoj strani fenomenalni vozač iz Austrije sa Mitsubishi Lancerom EVO IX, koji na makadamu vozi na nivou svjetskog prvenstva. Dok je pak Čibej dvostruki pobjednik rallya Santa Domenica, 2011. i 2012., te će i ove godine vozit odlično pripremljenu Škodu Octaviu WRC EVO III.- Uvijek tražimo male rallye gdje možemo testirati nove komponente i provjeravati detalje automobila i setupa jer niti jedan test nije nikad toliko dobar kao onaj u konkurenciji na samom rallyu. Sigurno je da želimo pobijediti, a isto tako i napraviti dobar show i predstaviti se potencijalnima sponzorima - rekaoje Harrach.


Organizatori su vrlo zadovoljni odrađenim pripremama za rally te velikim interesom natjecatelja i publike. U nedjelju će pripremiti i posebne DMACK tyres nagrade za sve prvoplasirane posade, te nagrade Auto Kreše za ostale osvajače postolja .Također proglasiti će i one najbolje u zanimljivim konkurencijama kao što su Auto Krešo RWD trophy, Lada Trophy i Usodna strast Junior Trophy za mlade vozače.- Organizacijski smo u samoj završnici, odrađuju se posljednja ušminkavanja kompletnog eventa. Prošli vikend imali smo odličnu promociju u City Centeru One West, a gdje smo na jedan novi, jedinstven način dodatno zapalili publiku da dođu i posjete ovu ludu rally zabavu. Na nama je sada da privedemo kraju sve radove za ceremonijalni start u Svetoj Nedelji te na samoj stazi Savrščak. Ako nas i i vrijeme posluži, vjerujte to će uistinu biti rally koji će ostati upisan u povijest HR automobilizma - prije rallya rekao je organizator Daniel Vojvodić.


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: seatleonr piaggio brava za paljenje scenic grand chrysler fiatlineablack qasq arocs nissan x-trail honda civic pritisak u gumama honda civic the north face vindicator gtx cijene servisa citroen renault megane grandtoure dachia prius toyota vista mil lampica testovirabljenihvozil savijeti o kupnji auta mercedes e autoscout najbrzi auto u bih pritisak u gumama renault ceni rabljena vozila toyota mercedes clx australia ugg adirondack tall novitec test auto gume bfgoodrich ljet elektro auto perfomanse christian.louboutinbnavyiwhite od amerikanaca do peugeota tlak u gumama fords-maxmax opel-citroen pet motora koje treba vrsta ulja za motor audi ford focus karavan renaultrtwingogrs koliko ulja ide u motor passat mercedes-benztb tajana hotel nissan micra cc dijelovi koliko ulja ide u motor man movijimny renault megane grandtour tiffany circlet band ring - velebit tura usporedni.testsgolflvi testmercedesc focs suzuki test