2012-08-04 12:47:13 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Vjeruje se da bi ovaj pripadnik luksuznog segmenta mogao rabiti novu modernu hibridnu tehnologiju pogona
Opel se nastoji ubaciti u istinsku premium klasu, gdje nije bio prisutan desetljećima. Dapače, dvadesetak godina nakon gašenja Senatora, Opel uopće nije razmišljao o automobilima te klase, pa pojava Diplomata, uvelike iznenađuje. Tehnički gledano, Opelova budućnost vezana uz model Diplomat znači i razvoj posve novih pogonskih sustava koji uključuju hibridnu tehnologiju, produživače dosega, ali i nove benzinske i dizelske motore koji se mogu nositi s velikom karoserijom. Uz to, predviđa se da će glavnina tereta pasti na 2,8-litreni V6 stroj, premda je lako da Opel ugradi i motore američkog podrijetla. Opelov Diplomat inicijalno je bio legendaran model 60-ih koji je doživio dvije generacije, a zajedno s modelima Kapitaen i Admiral, tvorio je prestižnu grupaciju KAD unutar same marke. Modeli su se temeljili na tadašnjem američkom dizajnerskom izričaju za koji se vjerovalo kako može osvojiti svijet.
2012-08-24 13:40:44

Vrijeme je da se Opel vrati tamo gdje mu je mjesto. Diplomat je usprkos amerikaniziranom dizajnu i motoru krajem 60-ih ponudio skupocjeni i vrhunski DeDion ovjes koji su koristili malobrojni sportski orjentirani proizvođači. Tada mu je konkurencija bio Mercedes S klase i možda Jaguar. Danas imamo poplavu novovjekih premium brandova i stvari su se jako promjenile. Ipak, oni koji cijene povijest znaju da se ona ne može izbrisati. Stoga, naprijed Opel!


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: modeli automobila evanda kolikouljaideumotorseat nissan note motorno ulje kiavenga christian louboutin flats sale cijeneservisachevrolet ljubitelji cjenikfordservisa ft travectecdrah leganza blatobran zamjenski test ulja chevrolet.gt m sport daciastepway auto-gumeogoodyear test auto gume bfgoodrichindex mitsubishielancersdizel manualni, automatski koliko ulja ide u motor alfa suzuki ignis mercedes slr opelmvectranc koliko ulja ide u motor alfa benzinoiliwdizel srednja klasa naj-auto ford c-max iskoristivi nissanleaf grand scenic cijene servisa subaru kvar motora automobila mercedes c classe coupe chelseasoccercaps koliko ulja ide u traktor fiat koliko ulja ide u traktor fiat testbuster auto na daljinski parking senzori kvaliteta.benzina fiat grande punto fiat tipo resul zimske kupnja zimskih guma mazdazskyactivjdiesel test ovog touarega nisanmicra evanda