Autokreso
Autokreso
2012-08-04 12:47:13 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Vjeruje se da bi ovaj pripadnik luksuznog segmenta mogao rabiti novu modernu hibridnu tehnologiju pogona
Opel se nastoji ubaciti u istinsku premium klasu, gdje nije bio prisutan desetljećima. Dapače, dvadesetak godina nakon gašenja Senatora, Opel uopće nije razmišljao o automobilima te klase, pa pojava Diplomata, uvelike iznenađuje. Tehnički gledano, Opelova budućnost vezana uz model Diplomat znači i razvoj posve novih pogonskih sustava koji uključuju hibridnu tehnologiju, produživače dosega, ali i nove benzinske i dizelske motore koji se mogu nositi s velikom karoserijom. Uz to, predviđa se da će glavnina tereta pasti na 2,8-litreni V6 stroj, premda je lako da Opel ugradi i motore američkog podrijetla. Opelov Diplomat inicijalno je bio legendaran model 60-ih koji je doživio dvije generacije, a zajedno s modelima Kapitaen i Admiral, tvorio je prestižnu grupaciju KAD unutar same marke. Modeli su se temeljili na tadašnjem američkom dizajnerskom izričaju za koji se vjerovalo kako može osvojiti svijet.
2012-08-24 13:40:44

Vrijeme je da se Opel vrati tamo gdje mu je mjesto. Diplomat je usprkos amerikaniziranom dizajnu i motoru krajem 60-ih ponudio skupocjeni i vrhunski DeDion ovjes koji su koristili malobrojni sportski orjentirani proizvođači. Tada mu je konkurencija bio Mercedes S klase i možda Jaguar. Danas imamo poplavu novovjekih premium brandova i stvari su se jako promjenile. Ipak, oni koji cijene povijest znaju da se ona ne može izbrisati. Stoga, naprijed Opel!


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: renaultaclija shevroletepica kia motors nissantgtkiznutra usporednigtestegolfastdirirtsi vikend brizgaljke travectecdrah tablica dijelovi seateibizaltdi cheapvcellophonercasestforvche test rabljenog mercedes b camaro ss test sijalica cijene servisa toyota pritisak u gumama ford focus k obaranje rekorda uggiaccessories,uggsbaccessori cijene servisa toyota koliko ulja ide u motor polo chevrolet trax test mercedes koje ulja ide u motor golf bmwdcoupe obrazac pritisak u gumama ford fokus qvad subaru impreza koliko ulja ide u mercedes a k chevroletrcruze haldex koliko ulja ide u motor polo opel mokka xsara picasso pritisak u gumama ford focus test rabljenog bmw prvi automobil prowceed renault usporedni test test auto gume kleber dinaxer obiteljski megane grand tour golf gte novi leon svi modeli dacije megan lll dacija duster lock charm key engagement ring koliko ulja ide u mercedes a k dodge viper koliko ulja ide u motor megane