Autokreso
Autokreso
2013-05-14 00:29:48 , Autor: Cvek
Bookmark and Share

Nakon modela 308 ipak ponovno dolazi 308, a ne kako bi se očekivalo prema dosadašnjem načinu označavanja, model - 309


 Automobili Peugeot 308

Peugeotovi su inženjeri pripremili novi kompaktni model - 308. Iako bi mnogi, prema dosadašnjem načinu označavanja, očekivali kako će nasljednik modela 308 biti 309, zadržano je postojeće ime. No, samo je ime isto. Novi je model napravljen na modularnoj platformi EMP2, čime je automobil dobio kompaktnije dimenzije te je olakšan za 140 kg. Dugačak je 425 i visok 146 centimetara, čime je nešto kraći i niži u odnosu na dosadašnji model, te ima i prtljažnik obujma 470 litara.

 Automobili Peugeot 308

Najekonomičniji model dolazi uz emisiju CO2 manju od 85 g/km. Potpuno nova putnička kabina napravljena je prema i-cockpit konceptu, koji se uvelike oslanja na već viđeno uređenje na modelu 208. Tu je i velik, 9,7-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojime su izbačeni brojni nepotrebni gumbi i prekidači. Promatrajući automobil s prednje strane, novi 308 ima izražena full LED svjetla, a što je dio serijske opreme bogatijih izvedbi. Također, straga LED svjetla ocrtavaju motiv štapa i tri kandže u duhu marke Peugeot.

 Automobili Peugeot 308

Brojne promjene i poboljšanja, uz smanjeni upravljač dovelo je do puno boljih voznih karakteristika, a što ide u prilog i EMP2 platformi iz PSA simbioze. I to pomaže u poboljšanju kompletne marke Peugeot, te povećanju imidža francuskog proizvođača. Novi Peugeot 308 proizvodit će se u tvornici u Sochauxu, u Francuskoj. Francuske tvornice u Trémeryu i Douvrinu dostavljat će dijelove za motor. Svjetska premijera zakazana je za salon automobila u Frankfurtu, početkom rujna, a nakon čega počinje i prodaja.

 Automobili Peugeot 308


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: nova octavia kolikouideeuljaiuegetribunfiat kompjuter motora ford poloxgtintestzday automobili sa bankomata konopek baileybuttontriplet-deepatl ulja automoto pecjak kontrola kvaliteta dizela nissan micra cc dijelovi test rabljeni renault laguna g alfa romeo gullieta koje ulje ide u motor suzuki captiva test auto hrvatska x!trail mercedestcat mercedestawlasa grand auto santa domenica rally test mini moris cooper clio,polo hyundai volonder rabljenihautomobili novi mini citroen ax opel signum dijelovi citroen nemo ford galaksi toyotaeaygo koliko ulja ide u motor audi pritisak u gumama chervolet cr usporednirtestkljetnihlguma koliko ulja ide u motor alfa mercedes allterain astre vwlpassat dijelovi za gajbu fiat qubo chevrolet.epica the north face gore tex jacket auto katalog adac test pouzdanosti laguna deflektorzraka yaris test downsizing renault megane generation iii usporedba.golf svi modeli dacije