Autokreso
Autokreso
2013-05-14 00:29:48 , Autor: Cvek
Bookmark and Share

Nakon modela 308 ipak ponovno dolazi 308, a ne kako bi se očekivalo prema dosadašnjem načinu označavanja, model - 309


 Automobili Peugeot 308

Peugeotovi su inženjeri pripremili novi kompaktni model - 308. Iako bi mnogi, prema dosadašnjem načinu označavanja, očekivali kako će nasljednik modela 308 biti 309, zadržano je postojeće ime. No, samo je ime isto. Novi je model napravljen na modularnoj platformi EMP2, čime je automobil dobio kompaktnije dimenzije te je olakšan za 140 kg. Dugačak je 425 i visok 146 centimetara, čime je nešto kraći i niži u odnosu na dosadašnji model, te ima i prtljažnik obujma 470 litara.

 Automobili Peugeot 308

Najekonomičniji model dolazi uz emisiju CO2 manju od 85 g/km. Potpuno nova putnička kabina napravljena je prema i-cockpit konceptu, koji se uvelike oslanja na već viđeno uređenje na modelu 208. Tu je i velik, 9,7-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojime su izbačeni brojni nepotrebni gumbi i prekidači. Promatrajući automobil s prednje strane, novi 308 ima izražena full LED svjetla, a što je dio serijske opreme bogatijih izvedbi. Također, straga LED svjetla ocrtavaju motiv štapa i tri kandže u duhu marke Peugeot.

 Automobili Peugeot 308

Brojne promjene i poboljšanja, uz smanjeni upravljač dovelo je do puno boljih voznih karakteristika, a što ide u prilog i EMP2 platformi iz PSA simbioze. I to pomaže u poboljšanju kompletne marke Peugeot, te povećanju imidža francuskog proizvođača. Novi Peugeot 308 proizvodit će se u tvornici u Sochauxu, u Francuskoj. Francuske tvornice u Trémeryu i Douvrinu dostavljat će dijelove za motor. Svjetska premijera zakazana je za salon automobila u Frankfurtu, početkom rujna, a nakon čega počinje i prodaja.

 Automobili Peugeot 308


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: stari faktor bmw,uaudi,gmercedes golf specijal autosgume.testrbridgestone aston martin rapide dargin-top: ljetne gume opelnkadettde mercedestcat renault wind clio grandtourindex.php sporttour.megane rezervoar za gorivo cijena che koliko ulja ide u motor kia motrio auto gume novakllatvalaafiesta karakteristike vozila orlando sebring mercedes benz orleneoil akumulatorsparkcijena protokomjer zraka dalje nissan test gume koliko ulja ide u motor golfa skoda teti dijelovicitroennemo deflektorgzrakanpunto toyota auris dachiasanderostepway pretplata test auto guma uniroyal isplativostplina skuteri test skuteri test corsaacttest golf bode a pumps jamaha dizel class common gumesdimenzijecvwepolo bikiniidjevojke mercedeshbenz laguna test tezinaumotoraavwnbuba linea chevrolet kalos autosgume.test kuca buka