Autokreso
Autokreso
2013-05-14 00:29:48 , Autor: Cvek
Bookmark and Share

Nakon modela 308 ipak ponovno dolazi 308, a ne kako bi se očekivalo prema dosadašnjem načinu označavanja, model - 309


 Automobili Peugeot 308

Peugeotovi su inženjeri pripremili novi kompaktni model - 308. Iako bi mnogi, prema dosadašnjem načinu označavanja, očekivali kako će nasljednik modela 308 biti 309, zadržano je postojeće ime. No, samo je ime isto. Novi je model napravljen na modularnoj platformi EMP2, čime je automobil dobio kompaktnije dimenzije te je olakšan za 140 kg. Dugačak je 425 i visok 146 centimetara, čime je nešto kraći i niži u odnosu na dosadašnji model, te ima i prtljažnik obujma 470 litara.

 Automobili Peugeot 308

Najekonomičniji model dolazi uz emisiju CO2 manju od 85 g/km. Potpuno nova putnička kabina napravljena je prema i-cockpit konceptu, koji se uvelike oslanja na već viđeno uređenje na modelu 208. Tu je i velik, 9,7-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojime su izbačeni brojni nepotrebni gumbi i prekidači. Promatrajući automobil s prednje strane, novi 308 ima izražena full LED svjetla, a što je dio serijske opreme bogatijih izvedbi. Također, straga LED svjetla ocrtavaju motiv štapa i tri kandže u duhu marke Peugeot.

 Automobili Peugeot 308

Brojne promjene i poboljšanja, uz smanjeni upravljač dovelo je do puno boljih voznih karakteristika, a što ide u prilog i EMP2 platformi iz PSA simbioze. I to pomaže u poboljšanju kompletne marke Peugeot, te povećanju imidža francuskog proizvođača. Novi Peugeot 308 proizvodit će se u tvornici u Sochauxu, u Francuskoj. Francuske tvornice u Trémeryu i Douvrinu dostavljat će dijelove za motor. Svjetska premijera zakazana je za salon automobila u Frankfurtu, početkom rujna, a nakon čega počinje i prodaja.

 Automobili Peugeot 308


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: meganenrs daciaddusterivideo prvitest:renaultgrandscen pritisak u gumama fiat stilo xenonsvjetla mercedestcls koliko ide ulja u motor fiat c dachia sandero lexsus is jaguar x x testmercedescc create an account : ugg,ugg bo nissanquaskai golfvofsi termo otpornik wv polo lotus otkrio detalje i cijene xenon svjetla polo pritisak u gumama renault mega it fiesta nisan qashqai hrvatski kraljevi prerada audi renaukt espace djecjedsjedalice (select jxf dalje hyundaikawasaki pritisak u gumama honda civic xenon svjetla peugeot yokohamaozimskewgume radno vrjeme pritisak u gumama honda civic pritisak u gumama honda civic astrapgtc.blackdandewhite christian louboutin rodita zip ravnanjeofelgi slike ford fokusa ladavfts linea omv premium disel uvoz automobila modeli toyotavaurisrgtnstyle peugeutcmcv rezervoar za gorivo cijena che farovi opel vectra opc video latvala ford fiesta dachiasanderostepway koje ide ulja u getribu fiat p calibra opel testabuster christian louboutin ambertina