Autokreso
Autokreso
2012-06-26 09:03:36 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Na utrci AM Drift Pokala Sedlar Links Team s Mirom Zrnčevićem Mrgudom odnio je pehar za drugo mjesto


 Foto report Drift u Logatecu

U Sloveniji je održana prva tekma slovenskog Drift Pokala. Među brojnim slovenskim vozačima nastupilo je i nekoliko hrvatskih vozača. Uz već poznato jakog Gregu Sedlara, te Uroša Berdajsa, Benjamina Čermasa i brojne druge slovenske vozače nastupio je i austrijski vozač Clemes Kaudrej s vrhunski složenom Toyotom Corollom sa preko 400 KS.

 Foto report Drift u Logatecu

Hrvatski su vozači bili dobro raspoloženi, iako ih problemi nisu mimoišli. Ivo Znaor borbu je vodio s mjenjačem koji je otkazivao poslušnost, Miro Zrnčević je u incidentu na stazi probio hladnjak ulja, a Goran Šorak je na kvalifikacijama gotovo izgubio svoj BMW E30 u plamenu koji je buknuo na kvalifikacijskim vožnjama. Srećom prošao je neozlijeđen.

 Foto report Drift u Logatecu

U najboljih 16 ušla su čak četiri naša vozača: Dario Skoko Foler, Goran Šorak, Miro Zrnčević Mrgud i Ivo Znaor. Goran nije imao puno šanse u posuđenom automobilu dok se njegov BMW još hladio, ali su zato Znaor, Foler i Zrnčević pošteno oznojili konkurenciju. Znaora je izbacio hladno raspoloženi Sedlar, a Foler i Zrnčević našli su se oči u oči u polufinalu. Miro Zrnčević je svoje bonove s problemima očito ispucao za taj dan i nakon drugog mjesta u kvalifikacijama, stavio je sve na kocku i napao Folera od prvog trenutka, sve do male dekoncentracije kada je Skoko morao prihvatiti poraz.

 Foto report Drift u Logatecu

U borbi za prvo mjesto našli su se prvak Slovenije i Hrvatske, Grega Sedlar i Miro Zrnčević. Zrnčević je kasnije priznao poraz: 'Mogao sam ga samo gledati kako odlazi, vozim na starim gumama, bio sam sporiji. Nadao sam se da će pogriješiti, ali Grega je konstantan i odličan vozač. Ipak, dali smo sve od sebe i publika je to prepoznala. Prezadovoljan sam.'

 Foto report Drift u Logatecu

Links Team tako na ljetnu pauzu odlazi s peharom više, a hrvatski se drifteri sljedeći put okupljaju u Osijeku na najvećem oktanskom događaju sezone od 31. kolovoza do 02. rujna. Isti vikend u Čepinu će se voziti drif i utrke ubrzanja. Tri dana autosportskog ludila.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: renaultcangoo polo gti test opelazafiragdijelovi nissanlpathfinderutest hladnjakovodegopel dsmtracing adac test dauer chestnutouggstadirondackaboot modeli automobila gume energy saver polo gti test autossjedalice megane ii suzuki finalisti oprel corsa d osijek zene autossjedalice novainsignia nissanlpathfinderutest termocleanabi citroen berlingo xtr koliko ulja ide u motor megan wolkswagen touagen meganeosedan rabljenitmitsubishivcarisma novacorsa testovi guma tiffanyrelsawperettissevillana passatasynhrohdsgmtest autogumeadactest focus cup nissantida chestnutouggstadirondackaboot renaultcangoo theanorthlfacepgorestexpjacket thenorthfacevindicatormid fordogalaksi alfasromeowgulieta bentleytgtgspeed zimskeiljetnebgumenrazlika polo gti test croatian drift challenge mercedes cklasa redizajn gt line video youtube dsmtracing kabli za nissan almeru subaru legacy williams mondeo accord