Autokreso
Autokreso
2012-06-26 09:03:36 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Na utrci AM Drift Pokala Sedlar Links Team s Mirom Zrnčevićem Mrgudom odnio je pehar za drugo mjesto


 Foto report Drift u Logatecu

U Sloveniji je održana prva tekma slovenskog Drift Pokala. Među brojnim slovenskim vozačima nastupilo je i nekoliko hrvatskih vozača. Uz već poznato jakog Gregu Sedlara, te Uroša Berdajsa, Benjamina Čermasa i brojne druge slovenske vozače nastupio je i austrijski vozač Clemes Kaudrej s vrhunski složenom Toyotom Corollom sa preko 400 KS.

 Foto report Drift u Logatecu

Hrvatski su vozači bili dobro raspoloženi, iako ih problemi nisu mimoišli. Ivo Znaor borbu je vodio s mjenjačem koji je otkazivao poslušnost, Miro Zrnčević je u incidentu na stazi probio hladnjak ulja, a Goran Šorak je na kvalifikacijama gotovo izgubio svoj BMW E30 u plamenu koji je buknuo na kvalifikacijskim vožnjama. Srećom prošao je neozlijeđen.

 Foto report Drift u Logatecu

U najboljih 16 ušla su čak četiri naša vozača: Dario Skoko Foler, Goran Šorak, Miro Zrnčević Mrgud i Ivo Znaor. Goran nije imao puno šanse u posuđenom automobilu dok se njegov BMW još hladio, ali su zato Znaor, Foler i Zrnčević pošteno oznojili konkurenciju. Znaora je izbacio hladno raspoloženi Sedlar, a Foler i Zrnčević našli su se oči u oči u polufinalu. Miro Zrnčević je svoje bonove s problemima očito ispucao za taj dan i nakon drugog mjesta u kvalifikacijama, stavio je sve na kocku i napao Folera od prvog trenutka, sve do male dekoncentracije kada je Skoko morao prihvatiti poraz.

 Foto report Drift u Logatecu

U borbi za prvo mjesto našli su se prvak Slovenije i Hrvatske, Grega Sedlar i Miro Zrnčević. Zrnčević je kasnije priznao poraz: 'Mogao sam ga samo gledati kako odlazi, vozim na starim gumama, bio sam sporiji. Nadao sam se da će pogriješiti, ali Grega je konstantan i odličan vozač. Ipak, dali smo sve od sebe i publika je to prepoznala. Prezadovoljan sam.'

 Foto report Drift u Logatecu

Links Team tako na ljetnu pauzu odlazi s peharom više, a hrvatski se drifteri sljedeći put okupljaju u Osijeku na najvećem oktanskom događaju sezone od 31. kolovoza do 02. rujna. Isti vikend u Čepinu će se voziti drif i utrke ubrzanja. Tri dana autosportskog ludila.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: obiteljski suzukidswift jeep na struju zima citroen opelazafiragdijelovi testoljetnihnpneumatika pritisak u gumama renault twin zvuk elektro automobil audi hladnjakovodegopel chevrolet.malibu ford-puma svjetla fiat panda poliranje farova auris test honda strim christian.louboutinsfastenhlea starter za akumulator pritisak u gumama ford c max smart fortwo app hyundai santafe prvi broj magazina auto motor toyota-prekorijekeiprekomo daewo guma tigar chevrolet corveta chevroletlcaptiva turbo punjac opel stvarno strasan benzin ili dizel active park bikinisdjevojke daciaofaduster opc corsa dacia duster elia cijena petarda opel mokka x wrangler hotel za gume lada niva activeparkassist suzuki audisavant kupnja zimskih guma koliko ulja ide u motor mitsub cjenikrdijelovavzafvwipassativ automatik ili rucni renault megane generation iii cjenik servisa focusa