2012-07-23 09:05:39 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Osnovna verzija, benzinac od 150 KS na naše tržište dolazi i u izvedbi s pogonom na samo prednju osovinu


 Automobili Mitsubishi Outlander

Prije jedanaest godina Mitsubishi je započeo priču zvanu Outlander, a uskoro nam na tržište dolazi već treća generacija. S više od 960 tisuća prodanih primjeraka u prve dvije generacije, ovaj poptuno novi crossover trebao bi nastaviti jako dobar rezultat. Japanski ga proizvođač najavljuje kao model koji ’pomiče granice’, a to je prvi njihov automobil koji je odmah spreman i za električno Plug-in Hybrid izdanje.

 Automobili Mitsubishi Outlander

Novi je Outlander svega centimetar kraći od dosadašnjeg te je ukupno dugačak 465,5 cm, a istovremeno je za stotinjak kilograma smanjena težina. Pored toga u putničkoj kabini na raspolaganju je daleko više prostora. U izvedbi kada je u upotrebi pet sjedala (Outlander može biti i sedmerosjed) na raspolaganju je prtljažni prostor od 591 litre. Ne zaboravimo spomenuti kako je prethodna, druga generacija Outladera bila pripremljena u suradnji s PSA grupacijom (Peugeot 4007 i Citroen C-Crosser), dok je je ova ponovno samostalna.

 Automobili Mitsubishi Outlander

Za Outladera su pripremljena dva pogonska stroja, 2,2-litreni DiD dizelski motor od 150 KS i 380 Nm maksimalnog okretnog momenta, te dvolitreni benzinac iste snage. U kombinaciji s ručnim mjenjačem dizelski model može biti opremljen i Stop & Go sustavom, a smanjenju emisije CO2 kumovao je i optimizirani turbopunjač koji daje veći okretni moment pri manjim okretajima motora. Benzinac je opremljen novim kontinuirano promjenjivim sustavom vremenskog upravljanja ventilima te reazvija 195 Nm okretnog momenta.

 Automobili Mitsubishi Outlander

Početkom listopada stiže i na naše tržište, a očekuje se cijena nešto veća od 200 tisuća kuna za benzinsku inačicu koja snagu prenosi samo na prednju osovinu. 4WD izvedba ekološki je prihvatljivija zbog novog 4WD ECO moda koji optimizira rad mnogih sklopova, od samog pogona do rada klima uređaja.Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: duster cijene kraljevi prerada citroen visa citroensat udarac pri kretanju opel corsa senzori radno vrjeme corsa c motor show renaultcliotest christian louboutin short boot gume cijene magnetinamotaji brzi i zestoki cjenikozamjenskihsdijelovagza zvuknmotora subaruetest lanica turbopuhalo ulje laguna deltatrally dodgetcaliber renaultrmeganevgeneration skoda octavia yugo dizelmalogsrca koliko ulja ide u diferencijal dokingxd imprezaiwtc tricilindraemotor audio test gume aixam noviuvwspolo renaultgfluence koliko ulja ide u mercedes a k renaultefluence fordfiestavan skodaromster tifon omv specials:thenorthfacejack ljetneegume the north face gtx xcr hiking teepe automobilipotrosnja registarska renaultrsenic motorno ulje za ford c-max focus c-max maruti bombina koliko ulja ide u motor opel a