2011-01-03 14:43:27 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Četvrta generacija poznate zimske gume osigurava 10% bolje pokretanje i 5% kraći zaustavni put uz prelazak više kilometara


 

Ovi novi pneumatici dizajnirani su za velik broj različitih modela vozila, od gradskih, kompaktnih automobila do MPV vozila i limuzina. Na europsko tržište zamjenskih dijelova izaći će u prvoj polovici 2010. godine, u svim regijama s pretežito mokrim zimama – otprilike 80% vremena – u kojima su rijeđe ledom ili snijegom prekrivene ceste (20%).

Pneumatici Michelin Alpin osiguravaju izvanredne performanse kada su u pitanju prianjanje na tlo, vijek trajanja gazećeg sloja i ušteda energije u svim zimskim uvjetima, po kiši, ledu ili snijegu. S praktičnog gledišta, prianjanje na tlo ovom pneumatiku omogućuje 10% brže pokretanje od prethodnika i 5% kraći zaustavni put, a duži vijek trajanja gazećeg sloja znači da pneumatici Michelin Alpin vozačima omogućuju prelazak većeg broja kilometara – jednu zimu duže – od glavnih konkurenata renomiranih marki. Može se u prosjeku prijeći 35% više kilometara u odnosu na konkurentne pneumatike. Pored te dvije značajke koje donose poboljšane performanse, ovi novi pneumatici troše i manje goriva.

 


Najnoviji Michelin zimski pneumatici vjerno prikazuju strategiju koja je utemeljena na ideji da poboljšanje performansi na jednom području nikad ne znači kompromis na nekom drugom području. Odnosno, to znači istovremeno poboljšanje performansi na više različitih područja, što je tehnički problem kojeg je tvrtka Michelin riješila.

Za postizanje takve ujednačenosti u performansama na više različitih područja, novi pneumatici Michelin Alpin sadrže napredne tehnologije od kojih su neke potekle sa zimskih pneumatika razvijenih za oštre zimske uvjete u najjužnijim svjetskim regijama. Ti “nordijski” pneumatici, baš poput pneumatika Michelin X-ICE North koji su na tržište izašli 2009. godine, omogućuju vožnju i u najoštrijim zimskim uvjetima, po ledom i snijegom prekrivenim cestama – po dubokom ili svježe napadanom snijegu, utabanom snijegu ili bljuzgi – pri temperaturama od 0° do -60° C. Istu tu tehnologiju moći će koristiti vozači na novim pneumaticima Michelin Alpin, a omogućit će im zadržavanje kontrole nad vozilom u svakom trenutku, te uvelike povećati njihovo samopouzdanje za upravljačem.

 


Sigurnost je doista najviši prioritet vozačima prilikom odabira zimskih pneumatika. Prema anketi koju je provela agencija TNS Sofres na uzorku od više od 2500 vozača u Njemačkoj, Rusiji i Švedskoj, sigurnost je najvažniji kriterij za odabir prilikom kupnje prema ocjeni 34% ispitanika.

Ista anketa pokazala je da je gazeći sloj drugi najvažniji kriterij za odabir prilikom kupnje pneumatika, a za njega se odlučilo 20% ispitanika. Ti rezultati jasno pokazuju da vozači žele veću sigurnost ali bez dodatnih troškova.

2008. godine, agencija TNS Sofres već je provela anketu na sličnom uzroku kupaca koja nam je pomogla da odredimo koje su njihove strepnje i brige kada se približava zima. U Njemačkoj i Švedskoj vozači se na primjer boje otapanja snijega jer bljuzga često skriva dijelove ceste prekrivene ledom. Rusi pak s druge strane misle da su kompaktan snijeg i led dvije najveće opasnosti na cesti zimi. Očito je da je zima vrlo komplicirano godišnje doba za vozače jer su uvjeti promjenjivi, otežani i nestabilni. Ceste mogu biti suhe ili mokre i prekrivene vodom, snijegom, ledom ili bljuzgom. Osim toga, temperature mogu biti ledene ili blage,a svi se ti uvjeti vrlo brzo mijenjaju.

 


Naravno da je u takvim uvjetima prianjanje na tlo ključno. Kao jedina dodirna površina između vozila i ceste, pneumatici – i samo pneumatici – mogu osigurati rješenje za te probleme. A to je upravo ono što novi pneumatici Michelin Alpin čine. Ali Michelin pneumatici ne poboljšavaju samo sigurnost, oni osiguravaju performanse daleko bez premca. Vrhunsko prianjanje na tlo dolazi u kombinaciji s većom kilometražom i manjom potrošnjom goriva, uz dodatno jamstvo putem oznake GREEN X na bočnim stijenkama pneumatika.


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: nissanapathfinderatest kapacitet tanka goriva ford s opel insignija%.. dijelovi citroen zimskih guma kristijan polovnirautomobili tiffanyearrings,tiffanyearri infinityem gumezakamione barcelona jerseys : volkswagenphaeton testanovogatouarega daciassanderovstepwey gpsdtest triumphbonneville cheappcheapwgsmpunlockeducell spredniutest aston skuter honda maglenke opc porsche inter auto povoljan polo dizel motor novi ford brocki mercedes e klasse pneumatici kolicina ulja motoguzzi karting arena meganeocoupe civictyper anketa omv sedmibroj a class renault laguna gt line passat highline tdi axis opel insignia sw odzracivanje rashladnog sistem miniacoupe wholesaleshortpromdresses renault alpine koliko ulja ide u motor opel h suszki cadillacsrx marin autosmotor opelnastraagtc hyundai fastback