Autokreso
Autokreso
2012-04-01 08:28:58 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Pored estetskog uređenja obnovljeni se model može pohvaliti novim motorima i elektronskim pomagalima


 Automobili Mercedes-Benz GLK

Mercedes-Benz GLK nudi izvanrednu voznu dinamiku, vrhunsku sigurnost vožnje te izrazitu udobnost. Uz verzije sa stražnjim pogonom, 4MATIC modeli sa stalnim pogonom na sve kotače svoj neustrašiv duh pokazuju i u najnepovoljnijim uvjetima na cesti i izvan nje. Poput svih SUV-ova i terenaca iz Mercedes-Benza, GLK je čistokrvni off-roader.

 Automobili Mercedes-Benz GLK

Redizajn eksterijera daje GLK-u dodatnu ravnotežu, kombinirajući klasične elemente terenskih vozila s dizajnom Mercedes-Benzovih limuzina. Oštre linije uz velike i glatke površine naglašavaju prednji i stražnji kraj, usklađen s obilježjima karoserije tipičnima za funkcionalna vozila za teren. U novodizajniranoj unutrašnjosti GLK se može pohvaliti potpuno promijenjenim izgledom instrumentne ploče koja može imati široku aluminijsku ili drvenu oblogu. Novi su i okrugli ventilacijski otvori kao i trokraki sportski upravljač, boje presvlaka i sjedala te ambijentalna rasvjeta u LED fibre-optic tehnologiji. Modeli s automatskim mjenjačem 7G-TRONIC opremljeni su polugom Direct Select ergonomski smještenom na cijevi stupa upravljača, čime se oslobađa prostor na središnjoj konzoli.

 Automobili Mercedes-Benz GLK

Obogaćeni su i pojedini paketi opreme. Sustavi pomoći poznati iz S-klase i E-klase dodatno povećavaju aktivnu sigurnost. Opcijska oprema uključuje sustav prepoznavanja pospanosti vozača Attention Assist i sigurnosni sustav predviđanja nesreća PRE SAFE. Tu je i aktivna pomoć pri parkiranju (Active Parking Assist) koja omogućuje potpuno automatski ulazak u parkirališno mjesto i izlazak iz njega. Da bi se omogućilo parkiranje i kad je vidljivost loša, tu je stražnja kamera ili, prvi put u Mercedes-Benzu, kamera s pogledom od 360°. Ona se koristi podacima s četiriju kamera na prednjem i stražnjem kraju vozila te u vanjskom retrovizoru kako bi stvorila pogled na vozilo i njegov okoliš iz ptičje perspektive. Ta se slika prikazuje u realnom vremenu na središnjem Comand zaslonu.U ponudi je šest dizelskih i jedan benzinski motor, među njima i GLK 250 BlueTEC 4MATIC s najsnažnijim četverocilindričnim dizelskim motorom u svijetu SUV-ova uz potrošnju od 6,1 do 6,5 l/100 km. Dva modela sa stražnjim pogonom i šestostupanjskim mjenjačem, GLK 200 CDI BlueEFFICIENCY i GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY, još su učinkovitija, uz potrošnju od 5,5 do 5,6 l/100 km.Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: suvremeni.transportniosustav fiatdchroma toyotatcorola fiatmultipla renaultrcliownight ford focus electric street race... pritisak u gumama ford f audi allroad quatro koliko ulja ide u mercedes fluence test jeepgrandcherokke asxmitsubitshi ibiza fr kriza u autoindustriji koliko ulja ide u mercedes ate subaru outback christian louboutin gold embro megane dti nagrada vikend martin na muri opelotigra opel felge hostese offsroadhschnee aplikacije arhiva pritisak u gumama ford mondeo the north face sable shoes men hrkraljeviprerada maraton test: renault fluence eurogstandart koliko ulja ide u motor polo fiero bandit vwesciroccoor ilab mondeo accord novi clio ispusni sistemi renoscenikconcvest priotisak u gumi kia carnival brizgaljkedopeltvectraka mercedes b klasawww.youtube.co chevrolet cruze gti chryler dijelovi za haubu freelenderhsi koliko ulja ide u motor polo test benzina tniw turbo