2011-02-14 11:42:00 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Za salon automobila u Ženevi Lancia je pripremila modele posuđene od Chryslera, ali s obilježjima talijanske marke


 

Geneva Motor Show kroz dva tjedna otvara vrata, a talijanska Lanica objavila je novosti koje će zaživjeti s ovim salonom automobila. Poznat je brak između Fiata i Chryslera, a nakon objave kako će se Dodge Journey kroz Fiatovu paletu proizvoda prodavati kao Freemont i najave da će Chrysler 300C biti Lancia Thema, sada je stigla i potvrda za to - 300C postaje nova Thema. Jednovolumen Grand Voyager ne mijenja ime, ali dobiva Lancia značku, a Delta će se u Velikoj Britaniji i Irskoj nuditi pod Chryslerovim obilježjima. Konceptna Flavia nastala je na Chrysler Sebringu, a velika novost svakako je potpuno nova generacija modela Ypsilon.

 


Model je to koji je dobio još jedan par vješto ukomponiranih vrata, pa više neće biti samo kao trovratna karoserijska izvedba i jednovolumen Musa. Lancia je marka koja naginje luksuznom segmentu, pa posjedovanje Ypsilona pokazuje i financijsku, ali i modnu pripadnost određenom sloju vozača. Nakon 1,5 milijuna primjeraka u 25 godina postojanja novi model u 384 centimetra dužine (167 cm širine i 151 cm visine) te na međuosovinskom razmaku od 239 cm donosi potpuno novi dizajn u kombinaciji s modernim motorima i tehnologijom. Za početak su predviđena tri motora – poznati 1,2-litreni benzinac od 69 KS te novi, 0,9-litreni model iz TwinAir porodice benzinaca od 85 KS u kombinaciji s poluatomatskim mjenjačem. Ljubiteljiima dizelaša na raspolaganju je 1,3-litreni MultiJet II od 95 KS. Ubrzo nakon salona automobila u Ženevi novi model kreće u prodaju, pa bi tako već početkom ljeta trebao biti u većini zemalja.

 

 


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: gumezakamione barcelona jerseys : volkswagenphaeton testanovogatouarega daciassanderovstepwey gpsdtest triumphbonneville cheappcheapwgsmpunlockeducell spredniutest aston skuter honda maglenke opc porsche inter auto povoljan polo dizel motor novi ford brocki mercedes e klasse pneumatici kolicina ulja motoguzzi karting arena meganeocoupe civictyper anketa omv sedmibroj a class renault laguna gt line passat highline tdi axis opel insignia sw odzracivanje rashladnog sistem miniacoupe wholesaleshortpromdresses renault alpine koliko ulja ide u motor opel h suszki cadillacsrx marin autosmotor opelnastraagtc hyundai fastback alfauromeo roomster-logan velebit koliko ulja ide u motor opel louis vuitton classic china ru dieselgate i psa koliko ide ulja u getribu seat novi bmw xd concept