Autokreso
Autokreso
2013-10-21 10:37:23 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Uz cijenu od svega 3,3 milijuna eura, plan je proizvesti samo devet ekskluzivnih primjeraka


 Automobili Lamborghini Veneno Roadster

Nakon što je 'slučajno' otkriven, Lamborghini je sada i službeno otkrio otvoreno izdanje modela Veneno, a pripremljen u čast 50 godina legendarnog talijanskog proizvođača. Kako bi bio što ekskluzivniji odlučeno je da će proizvesti svega devet primjeraka, i to po osnovnoj cijeni, bez davanja, od 3,3 milijuna eura. Dakako, morate biti spremni da za taj iznos ne dobivate krov nad glavom, jer ipak je ovo roadster sa roll barom zaštitom, a koja povećava i stabilnost vozila.

 Automobili Lamborghini Veneno Roadster

Veneno Roadster, kao i Aventador rabi 6,5-litreni V12 preuzet iz coupe verzije, a koji osigurava snagu od 750 KS, a koja se uz pomoć ISR prijenosa, sa pet modova, prenosi na sva četiri kotača. Ovako opremljen supersportski automobil treba svega 2,9 sekundi da s mjesta postigne brzinu od 100 km/h, dok mu je maksimum na 355 km/h.

 Automobili Lamborghini Veneno Roadster

Cestovni bolid bez krova teži svega 1490 kilograma, a se može pohvaliti omjerom od 1,99 kg po svakoj konjskoj snazi. Malena težina postignuta je korištenjem karbonskog monocoquea, ali i primjenom ugljičnih vlakana na mnogim drugim elementima vozila. Čitava proizvodnja, svih devet primjeraka trebala bi biti tijekom 2014.

 Automobili Lamborghini Veneno Roadster


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: struju zglobphom.passat christianlouboutinmultiboot nissan gt iznutra nissan motorno ulje kstepway antara octavia scout akumulatora fiat doblo zubak skoda grand scenic opeloastrabg test orlando gumenzaskamione sitroentsaxo rabljeni ford c-max benzinoiliwdizel swift brigestone zr usporedni.testeljetnihaguma hyundai tuscon jednim rezeroarom poloudizelcekoemotor suzuki scross koliko ulja ide u motor vectra dakar toyota hi-lux dunlop sportmaxx rt mercedesebenz toyota corola godisnji broj poljska izbor metalik boja toyota chr anti tunning nissan rouge servisni interval opel akumulator spark cijena japanci fiatcoupe laguna renault koliko ulja ide u motor toyota zimske guma u-boat : , replica swiss watch kolikoulja u motor fiat punt izmjena ulja u motor fiesta hyuindai gorivo tifon x type r focus c-max