Autokreso
Autokreso
2010-09-15 10:07:11 , Autor: Ivan
Bookmark and Share

U budućnosti mnogo više pažnje posvetiti će se dizajnu, dok u drugi plan padaju performanse


Poznati talijanski proizvođač supersportskih automobila, Lamborghini, objavio je dugi od šest teasera modela koji će premijeru imati na salonu automobila u Parizu. Pored toga, najvaljuju kako će u budućnosti malo zanemariti performase i u prvi plan stavljaju dizajn automobila. Tako kažu da je dizajn bio i uvijek će biti razlog broj jedan za kupovinu njihovh modela, a oni će se pobrinuti da Lamborghini modeli uvijek budu prepoznatljivi kroz prepoznatljive stilske značajke.

Što se tiče performansi, sve do prije nekoliko godina bili su prioriteti i to po redu: maksimalna brzina, ubrzanje i upravljanje. Posljednjih godina to se mijenja. Zajedno s dizajnom, upravljanje i ubrzanja postaju sve važniji. Brzina nije više tako važna, jer svi supersportski automobili mogu preko brzine od 300 km/h, a to je brzina koju ne mogu doseći niti na brojnim pistama, a kamoli na normalnim cestama.
Ključni faktor u smislu boljeg upravljanja i ubrzanja, što znači više užitka u vožnji neposredni je omjer snage i težine, a što u konačnici dovodi i do smanjenja emisije CO2.

Od sredine osamdesetih godina prosječna težina automobila je povećana za 500 kg, zbog aktivne i pasivne sigurnosti, udobnosti te manjeg zagađenja, a to je nešto što se mora promijeniti. Budući da se ne može govoriti o smanjenju sigurnosti i udobnosti, mora se poraditi na smanjenju težinu, a što će se svakako postići i korištenjem novih materijala, poput karbonskih vlakana.


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: kompakt suv master testz hondaacivictgl jaguar f type dakar toyota hi-lux toyota land cruiser volkwagen cc test rabljenog dizelrnajbolji mondeo accord clio ulja predstavljen mercedes koliko ulja ide u mercedes ate polovniauti abarth alfa romeo mazuda krila maraton test fluence create an account : christian hyundai atos dacia sandero stepway uggelseyboots,cheapuggelse opel zafira dijelovi dijelovi test gradskih auta uvoz novog automobila koliko ide ulja u getribu opel velika gorica test rabljenih honda integra test rabljenih northface backpacks,north face honda integra japanci rabljena opel astra honda integra mjerenje snage honda integra polo blumotion rabljena opel astra test rabljenih rabljena opel astra rabljena opel astra pocetna ugg classic cardy suzuki-grandlvitara honda integra godisnji broj jaguar f type bregasta osovina renault lambo rabljena opel astra konopek