Autokreso
Autokreso
2010-09-15 10:07:11 , Autor: Ivan
Bookmark and Share

U budućnosti mnogo više pažnje posvetiti će se dizajnu, dok u drugi plan padaju performanse


Poznati talijanski proizvođač supersportskih automobila, Lamborghini, objavio je dugi od šest teasera modela koji će premijeru imati na salonu automobila u Parizu. Pored toga, najvaljuju kako će u budućnosti malo zanemariti performase i u prvi plan stavljaju dizajn automobila. Tako kažu da je dizajn bio i uvijek će biti razlog broj jedan za kupovinu njihovh modela, a oni će se pobrinuti da Lamborghini modeli uvijek budu prepoznatljivi kroz prepoznatljive stilske značajke.

Što se tiče performansi, sve do prije nekoliko godina bili su prioriteti i to po redu: maksimalna brzina, ubrzanje i upravljanje. Posljednjih godina to se mijenja. Zajedno s dizajnom, upravljanje i ubrzanja postaju sve važniji. Brzina nije više tako važna, jer svi supersportski automobili mogu preko brzine od 300 km/h, a to je brzina koju ne mogu doseći niti na brojnim pistama, a kamoli na normalnim cestama.
Ključni faktor u smislu boljeg upravljanja i ubrzanja, što znači više užitka u vožnji neposredni je omjer snage i težine, a što u konačnici dovodi i do smanjenja emisije CO2.

Od sredine osamdesetih godina prosječna težina automobila je povećana za 500 kg, zbog aktivne i pasivne sigurnosti, udobnosti te manjeg zagađenja, a to je nešto što se mora promijeniti. Budući da se ne može govoriti o smanjenju sigurnosti i udobnosti, mora se poraditi na smanjenju težinu, a što će se svakako postići i korištenjem novih materijala, poput karbonskih vlakana.


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: koliko ulja ide u motor vectra dakar toyota hi-lux dunlop sportmaxx rt mercedesebenz toyota corola godisnji broj poljska izbor metalik boja toyota chr anti tunning nissan rouge servisni interval opel akumulator spark cijena japanci fiatcoupe laguna renault koliko ulja ide u motor toyota zimske guma u-boat : , replica swiss watch kolikoulja u motor fiat punt izmjena ulja u motor fiesta hyuindai gorivo tifon x type r focus c-max cijene servisa citroen saxo koliko ulja ide u motor audi mastertestgford space star usporedni.testrgolfevi peugeot nagradna igra mastertestgford add blue shevrolet cruze nagradna igra suzuki womens north face triclimate j dizel najbolji all products : louis vuitton h prednja obloga svi modeli dacije povijesno vozilo vozilo renault laguna iii grandtour christian louboutin black sued renault vel satis koliko ulja ide u motor golf i auto gume bfgoodrich rangekroveresupercharged washington auto katalog and x=y novo caddy test rabljenog nissan qashqai