Autokreso
Autokreso
2012-04-08 08:29:05 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Treća generacija popularnog SUV modela prikazana je u SAD-u, za čije je tržište prvotno i pripremljen


 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Hyundai je odabrao međunarodni salon automobila u New Yorku za premijeru treće generacije modela Santa Fe. Popularan SUV model izvorno je i napravljen upravo za potrebe američkog tržišta automobila. Ovo je još jedan model koji nastavlja dizajnerski filozofiju 'Fluidic Sculpture', a koja donosi snažan i dojmljiv dizajn, ali i smanjenje potrošnje goriva te veću ekološku osvještenost. Novi Santa Fe je još jedan model kojime Hyundai pokazuje da želi biti dio tzv. premium segmneta automobila, a vrijeme će pokazati koliko će u tome i uspjeti.

 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Treća generacija modela Santa Fe napravljena je na platformi s međuosovinskim razmakom od okruglo 270 centimetara, sa dužinom od 469, visinom od 168 te širinom od 188 cm, a zahvaljujući manjoj visini, većoj širini prevjesima u odnosu na postojeći model, dobiven je sportskiji izgled. To je rezultiralo i prostranijom putničkom kabinom. Za američko tržište predviđena su dva benzinska motora. Slabiji je obujma 2,4 litre iz kojih izvlači 193 KS, dok manji, dvolitreni model opremljen turbom osigurava snagu od 268 KS.

 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Zanimljivo je da je Hyundai prikazao i produženu verziju koja ima 10 cm veći međuosovinski razmak, duži je 21,5 cm, centimetar je duži i pola širi, a sve to dovelo je i do trećeg reda sjedala, pa je i Santa Fe postao sedmerosjed. Da je riječ o modelu koji mnogo obećaje pokazuje činjenica da je u samo jednom danu prednarudžbi Hyundai primio 3 tisuće predbilježbi.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: promjena ulja u getribi fiat testameganaaiii dizel sexi djevojke i automobili or toyotaaurishsd golfafsi tezina motora lancer evo usporedni test bmw merced kolikouljaideu hondaljazz cheap nhl jerseys usporedba.golf test zarulja toyotastarimodelidzipovi testgum nubira ugg classic short paisley-sand test auto guma golf specijal corsa e ulje skoda fabia sdi cijena galerij the north face denali hooded j lista auta godine u hrvatskoj golfvi carens rezervni mini moto trcz hr kraljevi prerada torsten polo vs clio toyota ravev porsche-panamera egr ventil nissan motorno ulje koje trosi sigurnost amortizeri sport yaris protokomjer zraka citroen x sa koliko ide ulja u getribu opel usporedba downsizing motora grijano prednje staklo ford zvuk motora dacia pikap concept fiat chroma peugeot eco cup macan kia optima test pol pritisak u gumama fiat bravo h