Autokreso
Autokreso
2012-04-08 08:29:05 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Treća generacija popularnog SUV modela prikazana je u SAD-u, za čije je tržište prvotno i pripremljen


 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Hyundai je odabrao međunarodni salon automobila u New Yorku za premijeru treće generacije modela Santa Fe. Popularan SUV model izvorno je i napravljen upravo za potrebe američkog tržišta automobila. Ovo je još jedan model koji nastavlja dizajnerski filozofiju 'Fluidic Sculpture', a koja donosi snažan i dojmljiv dizajn, ali i smanjenje potrošnje goriva te veću ekološku osvještenost. Novi Santa Fe je još jedan model kojime Hyundai pokazuje da želi biti dio tzv. premium segmneta automobila, a vrijeme će pokazati koliko će u tome i uspjeti.

 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Treća generacija modela Santa Fe napravljena je na platformi s međuosovinskim razmakom od okruglo 270 centimetara, sa dužinom od 469, visinom od 168 te širinom od 188 cm, a zahvaljujući manjoj visini, većoj širini prevjesima u odnosu na postojeći model, dobiven je sportskiji izgled. To je rezultiralo i prostranijom putničkom kabinom. Za američko tržište predviđena su dva benzinska motora. Slabiji je obujma 2,4 litre iz kojih izvlači 193 KS, dok manji, dvolitreni model opremljen turbom osigurava snagu od 268 KS.

 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Zanimljivo je da je Hyundai prikazao i produženu verziju koja ima 10 cm veći međuosovinski razmak, duži je 21,5 cm, centimetar je duži i pola širi, a sve to dovelo je i do trećeg reda sjedala, pa je i Santa Fe postao sedmerosjed. Da je riječ o modelu koji mnogo obećaje pokazuje činjenica da je u samo jednom danu prednarudžbi Hyundai primio 3 tisuće predbilježbi.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: range rover evoque nissan leaf pritisak u gumama ford focus m passat variant motorno ulje za ford motorno ulje honda civic opel-zafiraudijelovi-dijelovi mitsubishi lancer sportback opel zafira tourer mini rocketman opel vectra mini diesel opel turbo mercedes-benzsclass kompakt suv master test mini cooper clabmen koliko ulja ide u motor kia marko tomac chevrolet cruze lexus is koliko ide ulja u motor fiat c mercedes e koliko ulja ide u motor fordtr koliko ide ulja u fiat stila mercedes cdi clk kia ceed vs fiat bravo honda cr v honda legend mercedes a lasa nilsson mercedes a klase a honda crv honda mercedes a class golf rabitt lexus test rabljenog ford mondeo kolovoz ford fokus sti ford focus rs koliko ulja u motor fiat punt ford focus c max rabljeni koliko ulja ide u motor stare ford fiesta test rabljenih koliko ulja ide u motor man koliko ulja ide u motor jetta koliko ulja ide u motor guliet koliko ulja ide u motor fiat koliko ulja ide u mercedes s k koliko ide ulja u motor fiat koliko ide ulja u getribu seat koliko godina izlazi magazin