2012-04-08 08:29:05 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Treća generacija popularnog SUV modela prikazana je u SAD-u, za čije je tržište prvotno i pripremljen


 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Hyundai je odabrao međunarodni salon automobila u New Yorku za premijeru treće generacije modela Santa Fe. Popularan SUV model izvorno je i napravljen upravo za potrebe američkog tržišta automobila. Ovo je još jedan model koji nastavlja dizajnerski filozofiju 'Fluidic Sculpture', a koja donosi snažan i dojmljiv dizajn, ali i smanjenje potrošnje goriva te veću ekološku osvještenost. Novi Santa Fe je još jedan model kojime Hyundai pokazuje da želi biti dio tzv. premium segmneta automobila, a vrijeme će pokazati koliko će u tome i uspjeti.

 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Treća generacija modela Santa Fe napravljena je na platformi s međuosovinskim razmakom od okruglo 270 centimetara, sa dužinom od 469, visinom od 168 te širinom od 188 cm, a zahvaljujući manjoj visini, većoj širini prevjesima u odnosu na postojeći model, dobiven je sportskiji izgled. To je rezultiralo i prostranijom putničkom kabinom. Za američko tržište predviđena su dva benzinska motora. Slabiji je obujma 2,4 litre iz kojih izvlači 193 KS, dok manji, dvolitreni model opremljen turbom osigurava snagu od 268 KS.

 Automobili Hyundai Santa Fe 2012

Zanimljivo je da je Hyundai prikazao i produženu verziju koja ima 10 cm veći međuosovinski razmak, duži je 21,5 cm, centimetar je duži i pola širi, a sve to dovelo je i do trećeg reda sjedala, pa je i Santa Fe postao sedmerosjed. Da je riječ o modelu koji mnogo obećaje pokazuje činjenica da je u samo jednom danu prednarudžbi Hyundai primio 3 tisuće predbilježbi.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: mercedes-benza nissan pathfinder megane dti discovery sport motorno ulje za mondeo dizel test servis honda cr-v minivmoto ford mustang sally elsayperettiicabochonnringeels pritisak u gumama renault clio unico zamjena selena auto katalog and x=x ljubitelji xw kombi vozila auto katalog and x=x christianlouboutinblacksati motrio auto gume test svjetla na vozilima porshe carrera gt dario skoko tourer cijene guma sustav nadzora tlaka u gumama fiatlineablack schevrolet captiva fordnmondeoatdci subaru tribeka policija disk plocice test rabljenog stvarno strasan koliko ulja ide u motor subaru seat cordoba tdi skoda felicija auto gume tigar zimske gume honda hrv koliko ulja ide u motor alfa sport-utexbandwagonpsport bosch intervju ritam presvlake nosac za bicikle teretnirprogramdgumavvulkal djecje sjedalice koliko ulja ide u motor alfa vectra gts test mitsubishi colt hyundai tuscon