Autokreso
Autokreso
2015-03-30 11:40:32 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Što je ljepše, automobil s neukusnim krilima što se vidi na 200 metara ili decentna prerada o kojoj mogu suditi samo znalci, tek na osnovi jasno razlučivih vrhunskih komponenti što se naziru ispod karoserije?
Polo GTI sjajan je automobil koji ni u starijoj (6N2) izvedbi ne odaje svoje prave godine, dok brojnim detaljima lako drži korak s novijom konkurencijom. Baš jedan takav maleni snagator od 125 KS junak je ove priče, doduše s gotovo tri puta snažnijim motorom. Petar Žužić (27), po zanimanju tehničar za računarstvo, istinski je zaljubljenik u automobile, koji je oduvijek sanjao Polo GTI. Bjelovarac na radu u Zagrebu, oduševio nas je svojom vizijom. Model iz 2001. u njegovim je rukama barem šest godina. Odličan 1,6-litreni atmosferski benzinac od 125 KS, ubrzo je dosadio junaku naše priče, odnosno postao mu je 'sporiji'.

Želite li doznati više o prerađenom VW Polu, ali i brojnim drugim
novitetima i zanimljivim temama potražite aktualni broj magazina
auto motor i sport koji se nalazi na svim kioscima!Prvi zahvat bio je zamjena bregastih osovina te bolji regulator goriva što je rezultiralo s oko 150 KS. Nije loše, a uz pomoć nitro pogona dobio je oko 85 KS, što je sve zajedno rezultiralo sa 15-ak sekundi na utrkama ubrzanja. Zatim se naš Petar jedno vrijeme 'zamarao' izgledom automobila. Neprestano mijenjajući i dodajući komponente prevladao je karbon, ali i njegova imitacija, pa zato danas ovaj Polo djeluje vrlo pristalo s brojnim, gotovo pa savršenim detaljima. No, kako je nabavljen kao rabljeni sa 100.000 km, vlasniku ga jednostavno nije bilo žao raskopati, te ugraditi turbomotor o kakvom je uvijek sanjao. Najprije je odlično prodao vlastiti motor jer to je vrlo tražena roba, a zatim je pristupio tuningu. Otad povratka nije bilo.

Želite li doznati više o prerađenom VW Polu, ali i brojnim drugim
novitetima i zanimljivim temama potražite aktualni broj magazina
auto motor i sport koji se nalazi na svim kioscima!


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: ford pickup hrvatski kraljevi prerada dari retrovizor caddy life ljetneogumewcijena cross polo rabljenitdjelovtizaumegan suzukijimnypostajesuv polovaljci micra mitsubishinlancereix lredbagolf jelak fordogalaxy sporttour.megane kraljevi prerada kvalitetno vzili smo renault kadijar vw jetta suzuki ignis mercedessl faktor fiat combinato slika dana renaulttcliortoyotapyaris opel astra g karavan mercedes glc cupe subaru test rapid test pnltsyhc koliko ulja ide u motor golf ssangyong tivoli suv jumper alfa romeo spyder koliko ulja ide u motor golf hrkraljeviprerada koje ulje ide u motor audi a grijanjeautakvar staklo vjetrobran grandppicasso koliko ulja ide u motor golf kvalit chevrolet.camaroiss cjenikdijelovazaopelsignum discountchristianlouboutins suviipterenci nemo multispace christianlouboutinblackleop opel corsa b joy renaultrmeganefgrandtour mareavtd