2014-11-09 08:35:43 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Navodno su spremni investirat milijardu dolara u novu generaciju liniju kompaktnih automobila koji bi se trebali proizvodit u Turskoj
U Fiatu su svjesni činjenice da vrlo mnogo gube činjenicom da nemaju dobar proizvod u segmentu kompaktnih automobila. Gubitak je to koji si niti jedan proizvođač automobila ne želi dozvoliti pa su donijeli plan kako poboljšat konkurentnost. Objavili su kako su spremni investirat čak milijardu eura u modele koji će zamijenit Bravo, Lineu te Stilo MultiWagon, a koji bi se na tržištu trebali pojavit tijekom 2016.Novi automobili dolazit će iz proizvodnih pogona Fitove 'joint venture' tvornice Tofas u Turskoj Bursi. Namjera je uložit 520 milijuna dolara u proizvodnju 580 tisuća primjeraka novog sedana, odnosno 480 milijuna dolara u proizvodnju 700.000 jedinica hatchbacka i karavana. Investiranje započinje već ove godine, dok se prvi primjerci očekuju tijekom 2016., uz plan proizvodnje do 2023., uz dakako prvenstveno plasiranje u europske zemlje. Modeli će nastat na platformi koju već rabe Fiat 500L, 500X ali i Jeep Renegade.Sva tri modela proizvodit će se u tvornici iz koje trenutno dolaze Fitovi automobili Linea, Doblo i Fiorino, ali i neki ostali modeli poput Peugeot Bippera, Opel Comba te Citroëna Nemo. Fiat je na ljeto zaustavio talijansku proizvodnju modela Bravo, no isti se i dalje proizvodi u Brazilu, za ondašnje potrebe.
Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: rabljena vozila cijene servisa peugeot s max daciadustereliacijena prednabijanjelnajstruju nosaczabicikle scenic grand galaxy cijenaantifriza fiatustilo kn automagazin subarucjusy christian louboutin brown leat yarishibrid vw polo facelift osiguraci ko nijedan drugi red dachia logan van christianlouboutinblackpeep jazzihonda oprel corsa d rabljenidfocus hotel haldex golfekult chervolet.sedan audiquattrolimited aktualnibrojams speed nissan note test rabljenog vrsta antifriza za matiz yaris maraton test mestgume cijena dijelova seat kordoba d honda servo ulje fusion tdci nova honda jazz evoque pure edition ford-c-max homologacija natalidizdar seataibizavsc toplotna krajnik spone quartz kompaktni nissanoqashqai twing lorena renko opel astra cjenik dijelova za vw..