2010-11-02 15:21:11 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

LED reflektorska svjetla karakterizira mala potrošnja struje te ih nije potrebno održavati


 

Bosch je za sajam Automechanika proširio svoju paletu proizvoda novim dodatnim halogenim svjetlima, radnim reflektorskim svjetlima te reflektorima za potragu koji se po želji mogu opremiti konvencionalnim halogenim svjetlom, visoko učinkovitim LED diodama ili ksenonskim svjetlom. Zajedno sa svim reflektorskim svjetlima isporučuje se i kompletan set za montažu za naknadnu ugradnju. Robusna radna reflektorska svjetla i reflektori za potragu upotrebljavaju se prije svega u poljoprivredi i šumarstvu te u građevinskoj industriji. Često se koriste i na vozilima komunalnih poduzeća. Boschev program isporuke kroz tri različite svjetlosne tehnologije nudi vrhunsku ponudu za svaki cjenovni razred i razred učinkovitosti.


Halogena radna reflektorska svjetla i reflektori za potragu
Halogena reflektorska svjetla pogodna su za svaku primjenu. S držačem od plemenitog čelika i predviđena za tip zaštite IP6K9K posebno su čvrsta i otporna na vremenske uvjete. Reflektorska svjetla koja se temelje na halogenoj tehnologiji mogu se isporučiti kao radna reflektorska svjetla za osvjetljavanje bližih područja i sa svjetlosnim snopom kao reflektor za potragu.

 

 


LED tehnologija kod radnih reflektorskih svjetala i reflektora za potragu za dugi životni vijek
Nova Boscheva radna reflektorska koja se temelje na LED tehnologiji odlikuju se prije svega dugim životnim vijekom, visokom otpornošću na vibracije i malom potrošnjom struje. Radna reflektorska svjetla opremljena su sa šest visoko učinkovitih LED dioda, koje vrlo ravnomjerno osvjetljavaju veliku radnu površinu u blizini proizvodeći svjetlo slično danjem svjetlu. Reflektor za potragu predviđen je za optimalno osvjetljenje udaljenijih radnih površina. U ovom slučaju sedam visoko učinkovitih LED dioda stvara svjetlosni snop. LED reflektorska svjetla ne treba održavati, a nije potrebno ni mijenjati žarulju. Tako se veća nabavna cijena brzo isplati.

Ksenonsko radno reflektorsko svjetlo s 40 % većim svjetlosnim učinkom
Novo ksenonsko radno reflektorsko svjetlo pojavilo se na tržištu s prodajnom nazivom „Pilot X 45W“. U odnosu na prethodni model s 35 vata ovaj je opremljen s 45 vata, što povećava svjetlosni učinak za otprilike 40 posto. Posebno kompaktno ksenonsko radno reflektorsko svjetlo odlikuje se razdiobom svjetla sličnog danjem svjetlu koje obuhvaća široku površinu. Robusno kućište i tip zaštite IPX4 čine Pilot X 45 W također vrlo otpornim na vremenske uvjete.


Učinkovita dodatna duga reflektorska svjetla atraktivnog dizajna
Još jedna novost u Boschevom programu je dodatno halogeno reflektorsko svjetlo za duga svjetla. Ono nudi vrlo široku i ravnomjernu razdiobu svjetla i tako osigurava optimalno osvjetljenje kolnika. Robusno plastično kućište dugog reflektorskog svjetla s izrazito kvalitetnim prstenom od kroma istovremeno oduševljava svojim dizajnom. Reflektorsko svjetlo veličine 23 centimetra u većem se dijelu Europe prvenstveno ugrađuje u teška teretna vozila. U Skandinaviji često i vozači osobnih motornih vozila upotrebljavaju učinkovita dodatna reflektorska svjetla koja su dostupna i u veličini od 18 centimetara.


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: test autosjedalica mercedes roomster ilab peugeot micubisitlanser poklopac benzina ljetneogumercijenatfurlan passat cc koliko ulja ide u motor opel w testaguma pista seat ibiza eklasae golfdsdi sedmi broj lancer dizel polovaljci c class hibridni motori impressum testthyundaiaelantra kurac mercedes sprintee kadett test nisan qashqai hrvatski valencia louis vuitton classic china ru savaoeskimolhp testovi guma ugradnja plina reno north face gore tex pro jacket cjena vw passata cc renault laguna grandtour vw polo cross crjevo od klime sa ventilom volkswagenlpassat lamela alfa romeo stelvio savaoeskimolhp renault megane generation iii north face gore tex pro jacket ljetna guma opel astra gtc farovi bregastaposovina g usporedni.testrgolfevi koliko ulja staje u motor audi darujemo common rail gne ulje za motor