2011-05-13 09:09:57 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Značajan rast proizvodnog kapaciteta za disk pločice odnosi se na pogone u Meksiku i Kini
Kočnički su sustavi za vozila pod konstantnim i značajnim opterećenjima te se neprestano troše. Zato se kočnice redovno servisiraju i popravljaju u automobilskim radionicama. Ako je komponente kočničkog sustava potrebno zamijeniti, radionica može pronaći odgovarajući rezervni dio u širokom Boschevom asortimanu autoopreme koji pokriva gotovo sva vozila na europskom tržištu. Ova posebna ponuda autoopreme uključuje disk pločice, diskove i čeljusti, kao i hidrauliku i glavni kočioni cilindar i cilindar kočnice za kotače. Asortiman sadrži i komponente za najmodernije kočničke sustave poput sustava ABS ili ESP® u čijem je razvoju Bosch odigrao značajnu ulogu. S posebnim fokusom na komercijalne poslove Bosch se trenutno sprema proširiti poslovno područje razvoja i globalne proizvodnje visokokvalitetnih kočničkih komponenata za autoopremu.U naredne dvije godine značajno će se povećati globalni proizvodni kapacitet za disk pločice u sklopu Boschevog asortimana autoopreme. Do lipnja 2011. proizvodnja u tvornici u Juarezu u Meksiku povećat će se za dvanaest milijuna komada, dok se u Kini Bosch sprema do rujna povećati proizvodnju disk pločica za oko četiri milijuna komada. U kineskom Nanjingu Bosch će izgraditi i novu tvornicu. Ona će od rujna 2012. godišnje proizvoditi oko 80 milijuna pločica. Na istoj adresi plan je otvoriti i novi razvojni centar za disk pločice za autoopremu, koji će imati ispitne stanice i opremu za ispitivanje najnovije generacije.

U Njemačkoj Bosch povećava kapacitet za repariranje kočničkih čeljusti u tvornici u Göttingenu kako bi mogao zadovoljiti sve veću potražnju tržišta autoopreme. Proizvodnja diskova također se značajno širi: Boschevo društvo-kći Buderus Guss GmbH namjerava značajno proširiti svoju modernu ljevaonicu željeza. Boschev asortiman autoopreme za diskove također će imati koristi od ovog povećanja kapaciteta. Ova ulaganja naglašavaju neophodnost rezervnih dijelova za kočnice u Boschevom asortimanu autoopreme. On će se i dalje znatno proširivati, a Bosch će u sklopu usluge održavanja i servisa na jednom mjestu radionicama i trgovinama moći ponuditi kompletan asortiman, od hidrauličnih mehanizama do kočničkih pločica.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: advanced search : ugg boots on stormamotornooulje chrysler stratus cjenikdijelovazavw... dpf filtar mercedes b klasa mazda skyactiv dies cijena seat cordoba c klasa chevrolet.cruzsdizellakcija vito aston martin rapide poloitsi ocjenjuju spark novi koliko ulja ide u motor laguna koliko ide ulja u getribu seat aro motorno ulje za ford fiestu retrovizorvito seatarosa rabljeni djelovi za megan australia chevroletmcruz vodik koliko ulja ide u motor toyota phzerolrosso ford s-max starudije test rabljenog nissan qashqai neven novak miniscoupe hondapcrv polovni nissan news : christian louboutin hee renault megne fabia tsi vw golf fsi motori cayman cros qashqai servis i kvarovi hrvatski kraljevi prerada kon mensinorthjfaceivests fiatruno xd concept northofacelapextbionicajacket, usporedni test touran dsg kijario porsche design mitsubishi mini couper dunlop sport