2012-12-24 09:51:31 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Zbog smanjenja emisije CO2 te veće ekološke prihvatljivosti, 4x4 pogon će dolaziti kao opcijaBMW X2

BMW je u ovome segmentu prisutan od 2009., kada je na tržište lansirao 4,45 metara dugi X1. Na pogon 4x4 otpada 64 posto njegove prodaje, a ostatak pripada onome na stražnje kotače. Zbog pritiska ekologije i emisije CO2, u budućnosti će se taj omjer mijenjati, i to u korist pogona 4x2. U tom će smjeru ići i model X2, koji bi s dužinom od 4,5 metara od 2016. trebao popuniti rupu između X1 i X3 (4,65 m). X2 će dolaziti u verziji s trojim vratima, s platformom na kojoj je pogon riješen preko prednjih kotača. Dakako, riječ je o bazi predviđenoj za sve BMW-ove i Minijeve modele dužine do 4,5 metara. Platforma s prednjim pogonom u proizvodnji je jeftinija od one na stražnji, a ujedno dopušta i prostraniju unutrašnjost. Upravo se to posljednje BMW-u najviše zamjeralo u usporedbi s konkurentima.


BMW X1

Pogon 4x4 će, dakle, dolaziti kao opcija, no u serijsku su postavku uključeni povišena pozicija sjedenja i visoka udaljenost od podloge. Naravno, X2 će biti pravi lifestyle-igrač, pa je već sada poznato da će biti opremljen head-up displejem. Neće nedostajati ni moderni sustavi asistencija poput upozorenja za vozila u mrtvom kutu, kontrole prelaska linije kolnika te iznenadnog kočenja. X2 će između ostaloga pogoniti i nedavno predstavljeni 1,5-litreni trocilindarski motor čiji se raspon snage kreće od 122 do 224 KS. Potrošnja bi u usporedbi s četverocilindarskim motorom iste snage trebala biti oko 15 posto niža. U međuvremenu će za serijsku proizvodnju biti spremna i plug-in hibridna verzija čija će prodaja početi tijekom 2014., i to u modelu i8.... X2 će s tim pogonom biti spreman za oko 30 km vožnje uz korištenje isključivo električne energije. Na kraju svega ostaje pitanje koje konkurente uopće napada ovaj model? Bavarci su s X2 na nišan stavili Range Rover Evoque, koji u Europi bilježi izniman uspjeh.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: djecjetautoosjedaliceatest golftdi lock charm key engagement ring lock charm key engagement ring mikrolremen cijena servisa seat cordoba koliko ide ulja u motor clio tojotastarlet moderna autoegumeagoodyear cijena servisa seat cordoba pirellizerorosso usporedni.testialfavromro osijek street race octavia rs kvar motora automobila dodgecallibersrt cijene servisa subaru ugradnja uggclassicshortpaisley,ugg toyotabauris peugeotskuter fiatrgrandelpunto cijene novih automob mercedes viano toyota corolla terra kvaliteta.benzina kvar motora automobila gore mini morris ford sportka specials : ugg, ugg boots sale hondacrz vwpologt focusfccmax the north face sable shoes men bmw, audi, mercedes voziliosmownovogdsparka novim create mitsubishiwevo porschepanameraturbos kompakt suv master test mens . toyotagcotollaxverso rang rover evoqe usporedba.golf daewoo,kalos koliko ulja ide u motor subaru zagora