Autokreso
Autokreso
2012-12-24 09:51:31 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Zbog smanjenja emisije CO2 te veće ekološke prihvatljivosti, 4x4 pogon će dolaziti kao opcijaBMW X2

BMW je u ovome segmentu prisutan od 2009., kada je na tržište lansirao 4,45 metara dugi X1. Na pogon 4x4 otpada 64 posto njegove prodaje, a ostatak pripada onome na stražnje kotače. Zbog pritiska ekologije i emisije CO2, u budućnosti će se taj omjer mijenjati, i to u korist pogona 4x2. U tom će smjeru ići i model X2, koji bi s dužinom od 4,5 metara od 2016. trebao popuniti rupu između X1 i X3 (4,65 m). X2 će dolaziti u verziji s trojim vratima, s platformom na kojoj je pogon riješen preko prednjih kotača. Dakako, riječ je o bazi predviđenoj za sve BMW-ove i Minijeve modele dužine do 4,5 metara. Platforma s prednjim pogonom u proizvodnji je jeftinija od one na stražnji, a ujedno dopušta i prostraniju unutrašnjost. Upravo se to posljednje BMW-u najviše zamjeralo u usporedbi s konkurentima.


BMW X1

Pogon 4x4 će, dakle, dolaziti kao opcija, no u serijsku su postavku uključeni povišena pozicija sjedenja i visoka udaljenost od podloge. Naravno, X2 će biti pravi lifestyle-igrač, pa je već sada poznato da će biti opremljen head-up displejem. Neće nedostajati ni moderni sustavi asistencija poput upozorenja za vozila u mrtvom kutu, kontrole prelaska linije kolnika te iznenadnog kočenja. X2 će između ostaloga pogoniti i nedavno predstavljeni 1,5-litreni trocilindarski motor čiji se raspon snage kreće od 122 do 224 KS. Potrošnja bi u usporedbi s četverocilindarskim motorom iste snage trebala biti oko 15 posto niža. U međuvremenu će za serijsku proizvodnju biti spremna i plug-in hibridna verzija čija će prodaja početi tijekom 2014., i to u modelu i8.... X2 će s tim pogonom biti spreman za oko 30 km vožnje uz korištenje isključivo električne energije. Na kraju svega ostaje pitanje koje konkurente uopće napada ovaj model? Bavarci su s X2 na nišan stavili Range Rover Evoque, koji u Europi bilježi izniman uspjeh.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: astraegtcmblackrandewhite roomster- logan citroen berlingo xtr street race osijek koliko ulja ide u seat leon ts christian louboutin white doub fiat combinato subarububa fordkugahtest komande seat ibiza testnsvejetala zamjenskaahaubaizasclio pritisak u gumama renault mega astrapgtc.blackrandfwhite motorno ulje za mondeo chevrolet.cruz tiffany notes engagement ring barumpbravuris test rabljenog renault megane tzc fiatsbravoahgt womens north face fleece jacke astraiii test rabljenog - renault megan elektro elektro ford kuga disel test rabljenog hyundai gett an peugeotmpartner mali suv novacklasa tgume popularne limuzine test rabljenih laguna hyundai atos renaulrclio koliko ulja ide u motor mini auto katalogautodijelovi bulicic relejzmigavca christianlouboutinleatherco coachshandbagsdblackcwithechoc subaru s-turbo tiyota kupnjaozimskihdguma elktricni automobili prerade vwrpolorcross omega vwamarok mazdamhe elektro prerade automobila felge