Autokreso
Autokreso
2010-02-15 13:08:45
Bookmark and Share

Audi izvozi svoja blaga na četiri kotača na neubičajeno velik broj događaja
Audi ove godine ponovno ima za proslaviti brojne povijesno značajne događaje, s jednim posebno važnim rođendanom: 30 godina quattro pogona. Na najvećem sajmu oldtimera na svijetu, Techno Classica u Essenu, Njemačka (7.-11. travnja), Audi Tradition će tom prilikom izložiti četiri Audi quattro modela koji su polučili veliki interes. U musem mobile u Audi Forumu u Ingolstadtu, bit će postavljena posebna izložba od 28. travnja do 31. srpnja posvećena “30 godina Quattro pogona”. Ove godine Audi Tradition izvozi svoja blaga na četiri kotača na neuobičajeno velik broj događanja.

Audi Tradition će, na primjer, prisustvovati utrci Grand Prix Historique u Monaku (1. i 2. svibnja), događanju na kojem je prvi put sudjelovao prije dvije godine. Tom prilikom će se u akciji moći vidjeti dva trkaća automobila Auto Union Srebrne Strijele , na najklasičnijoj od svih trkaćih staza Formule 1: model Auto Union Type C iz 1936. godine i model Auto Union Type D s motorom s dvostrukim super turbo punjenjem (1939). Audi Tradition vraća se i na “Schottenring Classic Grand Prix” 14. i 15. kolovoza, događanje namijenjeno isključivo motociklima, podsjećajujući se na dane slave motora DKW i NSU – modela koji su pisali povijest u svjetskim motociklističkim kupovima u svoje vrijeme.

Audi Tradition će po prvi put prisustvovati događanju Classic Days koje se održava 30. srpnja i 1. kolovoza u Schloss Dycku (dvorcu Dyck) u Jüchenu pored Düsseldorfa. I tamo će se moći vidjeti u akciji trkaći automobil Auto Union Grand Prix, kao i Audi 200 Trans Am iz 1988. Još jedna premijera održat će se na rally natjecanju Metz Rally u Steinu pored Nürnberga (23. i 24. travnja), gdje će po prvi puta sudjelovati model 1979 Audi 80 Rallye. Audi Tradition bit će prisutan i na novoj izložbi: “Klassikwelt Bodensee” od 3. do 6. lipnja u Friedrichshafenu. Tamo će glavna tema biti električni automobil “Electric Car Heritage” AUDI AG-a – vozilo na električni pogon iz dalekih 1920-ih godina.

I na kraju će se Audi Tradition natjecati u najvećoj svjetskoj utrci oldtimera, Goodwood Festival of Speed (2. do 4. srpanj) u Engleskoj. Svake godine Grof od Marcha srdačno dočekuje elitu povijesnog moto sporta. 1939 Auto Union Type D Grand Prix trkaći automobil sa svojim motorom s dvostrukim turbo punjačem bit će jedno od blaga iz bogate Audi Tradition kolekcije koje će zabrundati uzbrdo u parku ovog seoskog imanja.

Audi Tradition neće propustiti ni sudjelovanje u ovogodišnjim rally natjecanjima oldtimera kao što su Ennstal Silvretta Classic (8. do 11. Srpnja), Ennstal Classic (14. do 17. srpnja) i Gran Premio Nuvolari (16. do 19. rujna). Događanja, na kojima je marka s logotipom s četiri prstena glavni pokrovitelj, su Danube Classic u Ingolstadtu (24. do 26. lipnja), Heidelberg Historic (15. do 17. srpnja) i Eifel Classic Rally na stazi Nurburg Ring (30. rujna do 2. listopada).

30. rođendan Quattro pogona popraćen je u 2010. godini još jednim velikim jubilejom: 125 godina tvrtke Wanderer. Sa sjedištem u Chemnitzu, Wanderer predstavlja jedan od četiri prstena na logotipu, a proizvodio je automobile i motocikle sve do Drugog Svjetskog Rata. Kako bi obilježio njen rođendan, Audi Tradition će sudjelovati na mitingu “125 godina tvrtke Wanderer” od 2. do 5. rujna u Leipzigu i Chemnitzu.

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: cijenecnovihrautomobila alphabetthwheartatagtbracelet logan roomster golf gtd onaboard cjenikdijelovazavwpassatb alphabetthwheartatagtbracelet alfa romeo gtt goran puhovski passat blue motion pritisak u gumama fiat bravo i bregasta osovina renault ii la tulum opel manta pritisakugumamafordfocus alfaromeogulieta berlingoifirstdelectrique pritisak u gumama grande punto berlingoifirstdelectrique goran puhovski usporedni test bmw merced drugibrojmagazina australia ugg classic argyle k hladnjak vode opel corsa rabljenitvolvo megane grandtour renault megan sedane mercedes a klasa renault nissan koliko ulja ide u motor cordob damiergraphitecanvasgrimaud damieraazurasmalleringuagenda test auto gume bf goodrich hrvatskictuniraninautomobili citroenssaxo huyndaisavante subaru forester dizel toyota yaris zg auto show lanciajthema suv i terenci matador skodavfabijastest selen blokovi);select pg_sleep skodavfabijastest renaultescenicbtest testamercedessglk citoren koliko ulja ide u motor megane osram silverstar aixam