2010-04-08 22:23:57
Bookmark and Share

U Žminju se 25. travnja održava prvi susret ljubitelja američkih vozilaCadillac, Chevrolet, Dodge, Pontiac, Harley Davidson. Marke vozila kojima su dvije činjenice zajedničke: sve su legendarne i sve su - američke. U Žminju, 25. travnja na parkiralištu Pazinke (uz državnu cestu Žminj - Kanfanar) održat će se susret ljubitelja američkih vozila. Jednodnevna nedjeljna izložba besplatna je za posjetitelje i izlagače, no izlagat mogu isključivo vlasnici vozila »made in USA«, odnosno proizvedenih preko Bare. Interes za manifestaciju je golem, svoj su dolazak najavili brojni klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije, stoga manifestacija punog naziva »1. American Cars Meeting Žminj« već od prvog susreta ima međunarodni status.

- Očekujemo iznimno atraktivne modele iz susjednih zemalja. Najavili su se vlasnici Cadillaca Eldorado iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, stižu Mustanzi različitih godišta a posebnu atrakciju trebao bi predstavljati posljednji, tek pristigli model kultnog automobila. Također, biti će tu i Jeep Wrangleri, Chevrolet Blazeri, brojni Dodgeovi i mnogi drugi, izjavio je organizator susreta Goran Tubak.

U Istri postoje 22 američka automobila, u ostalim dijelovima Hrvatske najmanje trostruko više, tu su još i »ameri« iz susjednih zemalja, stoga organizator očekuje oko 60 izložbenih primjeraka. Kako bi posjetiteljima dodatno približili vozila, svaki od vlasnika predstavit će svog ljubimca, a publika će imati priliku glasovati za najljepše vozilo susreta, što će njegovom vlasniku donijeti plaketu »best of show«. Na izložbi će biti izložen i Chevrolet Camaro iz 1979. godine koji je u fazi restauracije te Pontiac Fiero iz 1986. godine na čijem će poklopcu motora majstori airbrusha nacrtati atraktivnu sliku.
Ljubitelji dvokotača moći će uživati u impresivnom Harleyevom chopperu iz 80-ih godina prošlog stoljeća koji će biti posebno istaknut na izložbi.

Osim izložbe vozila s etiketom »made in USA«, posjetitelje očekuje cjelodnevni zabavni program uz rock i country izvođače. Na štandovima uređenima u prepoznatljivom američkom stilu biti će izloženi prikladni rekviziti, poput originalnih registracijskih pločica i sličnih sitnica pogodnih za uspomenu, dok će se za okrjepu servirati originalna američka jela.

Organizirat će se i dva natjecanja: obaranje ruku, odnosno popularni »braccio di ferro« te bacanje lasa. Najsnažniji, odnosno najprecizniji natjecatelj osvojit će prigodnu nagradu - bačvicu piva od pet litara.
Dodatne informacije o događaju dostupne su na internet stranici www.gte.hr


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: i pritisak u gumama mercedes glc galaxy toyota-prekowrijekeiisprekoamo porsche video testtzimskebgume tanja koliko ulja ide u mercedes a m suzukiswiftddispritisakugu bettle combi autokreso testopassaticc continental volfcvagen ford kuga testovi christianlouboutintrottinett fiatisport dodgepjourney smartlcdi dacia duster elia cijena zagrebdeltarally branikfiesta motorno ulje za ford focus zamjena usisne grane astra h cijena guma u hr i europi mini cooper clabmen strast christian louboutin mousse clo seatgume auti suzukitest cijena guma u hr i europi bmwepetica cacrosser getriba produkte namefaq : , replik sc rolex auto-gumeogoodyear auto best fiat linea black usporedni test touran dsg visa electrique and x=y mini diesel zadnji most fiat punto) order opelaastraaosvoji focustfordltest sexi. suv za snijeg lipo cjene