2010-04-08 22:23:57
Bookmark and Share

U Žminju se 25. travnja održava prvi susret ljubitelja američkih vozilaCadillac, Chevrolet, Dodge, Pontiac, Harley Davidson. Marke vozila kojima su dvije činjenice zajedničke: sve su legendarne i sve su - američke. U Žminju, 25. travnja na parkiralištu Pazinke (uz državnu cestu Žminj - Kanfanar) održat će se susret ljubitelja američkih vozila. Jednodnevna nedjeljna izložba besplatna je za posjetitelje i izlagače, no izlagat mogu isključivo vlasnici vozila »made in USA«, odnosno proizvedenih preko Bare. Interes za manifestaciju je golem, svoj su dolazak najavili brojni klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije, stoga manifestacija punog naziva »1. American Cars Meeting Žminj« već od prvog susreta ima međunarodni status.

- Očekujemo iznimno atraktivne modele iz susjednih zemalja. Najavili su se vlasnici Cadillaca Eldorado iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, stižu Mustanzi različitih godišta a posebnu atrakciju trebao bi predstavljati posljednji, tek pristigli model kultnog automobila. Također, biti će tu i Jeep Wrangleri, Chevrolet Blazeri, brojni Dodgeovi i mnogi drugi, izjavio je organizator susreta Goran Tubak.

U Istri postoje 22 američka automobila, u ostalim dijelovima Hrvatske najmanje trostruko više, tu su još i »ameri« iz susjednih zemalja, stoga organizator očekuje oko 60 izložbenih primjeraka. Kako bi posjetiteljima dodatno približili vozila, svaki od vlasnika predstavit će svog ljubimca, a publika će imati priliku glasovati za najljepše vozilo susreta, što će njegovom vlasniku donijeti plaketu »best of show«. Na izložbi će biti izložen i Chevrolet Camaro iz 1979. godine koji je u fazi restauracije te Pontiac Fiero iz 1986. godine na čijem će poklopcu motora majstori airbrusha nacrtati atraktivnu sliku.
Ljubitelji dvokotača moći će uživati u impresivnom Harleyevom chopperu iz 80-ih godina prošlog stoljeća koji će biti posebno istaknut na izložbi.

Osim izložbe vozila s etiketom »made in USA«, posjetitelje očekuje cjelodnevni zabavni program uz rock i country izvođače. Na štandovima uređenima u prepoznatljivom američkom stilu biti će izloženi prikladni rekviziti, poput originalnih registracijskih pločica i sličnih sitnica pogodnih za uspomenu, dok će se za okrjepu servirati originalna američka jela.

Organizirat će se i dva natjecanja: obaranje ruku, odnosno popularni »braccio di ferro« te bacanje lasa. Najsnažniji, odnosno najprecizniji natjecatelj osvojit će prigodnu nagradu - bačvicu piva od pet litara.
Dodatne informacije o događaju dostupne su na internet stranici www.gte.hr


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: suzukiiswift pritisak u gumama mercedes glc pritisak u gumama mercedes glc zimskeogumewhonda.accord tanja adacrtestopouzdanosti vzili smo renault kadijar velebit tura adactestpouzdanosti suzukiiswift suv auti kada izlazi novi br auto mitor mercedese uggiaccessories,uggstaccessori uni mercedse redizajnirani bentleytgtgspeed pneumatici chervoletnorlando branikfiesta prvi broj auto motor i sport cacrosser renaulrrclio fiat linea black nokiansgume koliko ulja ide u motor ford opelccorsamopcddjelovi mitsubishirasxytest redizajniraniseatleonfr usporednietestngolfaatdioiotsi kiauceed-crdi laguna gt miniumoisicubman ford escort koliko ulja ide u motor ford lagunatest srednjarklasa sexi. focuskaravan novi s max usbimusic.box mini cabrio motogume testurabljenog tranzit and x=y honda civic opelastragtcdijelovi danijel lazic ecoflex plin staravfabia