2010-10-26 , Autor: Cvek
Bookmark and Share

40-ak priznanja i 280 tisuća kupaca uspjeh je na koji su vrlo ponosni, a vjeruju da će nova kombinacija motora i pogona poboljšati taj uspjeh


 

Nakon što smo vas izvjestili o posjetu Opelovom centru gdje su smješteni olditemeri sada malo riječi o novostima u ponudi Insignije. Model koji su očekivali k'o ozebli sunca ispunjava njihove cilje, a što vidimo u dosadašnjih 280 tisuća kupaca kao i četrdesetak priznanja diljem svijeta. Mislimo da nije potrebno previše duljiti o uspjesima, već je bolje da se odmah orijentiramo na novosti.


 

Učinjene su sitne promjene na nekim pogonskim agregatima kako bi zadovoljili sve strože ekološke norme, a velika novost u ponudi je kombinacija snažnog dizelskog agregata i pogona na sva četiri kotača. Dakle, pogon koji je do sada bio dostupan isključivo uz benzinsku verziju sada je moguće kupiti i uz dvolitreni CDTI motor od 160 konja. Ovo je prvi puta da ova njemačka marka kombinira pogon na sva četiri kotača s dizelskim motorom.

 

 

Ovakva odluka nije nimalo čudna jer gotovo 45 posto dosadašnjih kupaca dvolitrenog benzinca od 220 KS tražilo je baš ovaj pogon. Prilagodljivo FlexRide podvozje u kombinaciji s 4x4 pogonom još nedavno bilo je dostupno samo uz sportski OPC model, a sada je namijenjeno i kupcima s manjim budžetom na raspolaganju. Inače, 4x4 pogon kod 2.8 V6 benzinca od 260 KS dio je standardne ponude. U kombinaciji dizelaša i pogona na sva četiri kotača s elekronski ograničenim stražnjim diferencijalom (eLSD) Insignija je vrlo poželjna opcija u što smo se i sami imali priliku uvjeriti na vožnjama u okolici Frankfurta.

 


Tome još valja pridodati i Sports Tourer, odnosno karavansku karoseriju čime obiteljska limuzina može vrlo lagano, uz tvorničku dostupnu kuku može biti moderan i oku ugodan tegleči konj. Zahvaljujući snazi od 160 konja pri 4000 okretaja, ali i okretnom momentu od 350 Nm (380 Nm s overboostom) već od vrlo niskih 1750 okretaja, Insignia nudi dovoljno snage od samog starta pa do viših brzina. Ubrzanje do stotke za 10,6 s je zadovoljavajuće, a najveća brzina od 210 km/h više nego dovoljna. Serijski dolazi uz 6-stupanjski ručni mjenjač, a opcijski se nudi automatika te je bitno istaknuti tvornički podatak o 6,2 litre potrošnje na stotinu kilometara. Zapremnina prtljažnika je vrlo dobrih 540 litara proširivih na 1530 l.

 


Ostavimo za kraj malo domaćih statističkih podataka. U prvih devet mjeseci registrirane su 384 Insignije. Njih 61 posto bila je limuzina s 4 vrata, 25% ih se odnosi na 5-vratnu karoseriju te preostalih 14% na karavanski Sports Tourer. Preko polovice svih registriranih, njih 54% pogoni dvolitreni dizelaš od 160 KS, 21% se odnosi na slabiju dizelsku varijantu od 130 KS, 11% na 1.8 benzinac od 140 KS.... Najtraženiji paket je Elegance s udjelom od 63%, Cosmo čini 15, Sport 12, Essentia 8 te OPC dva posto. Najtraženija boja je crna s udjelom od 30%, dok 24% čini siva, 20% bijela, a 16% srebrna. U domaćem zastupstvu vjeruju da će 60% prodaje Insignije 4x4 činiti diezlska varijanta uz istu zastupljenpost četverovratne limuzine. Najtraženiji paketi opreme trebali bi biti Sport i Cosmo.

 


Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: miniacountryman test rabljenog volvo opel vivaro mazdapskyactivmdiesel honda cr-z passattcc volkswagen vento and benchmar dijeloviecitroe palomapicassohammeredring- chevroletpepicamlt koliko ulja ide u motor astra kiapceedtubrzanje pritisakugumamarenaultclio topelasignumtsportsltourer fiat spider moderna tzcoteretnauvozila test rabljenog nissan almera markottomac kiaiserviswzadar koliko ulja ide u motor opela media cijena radnog sata the north face pants : zen car test rabljenog volvo test kvaliteta jeanotodd sportmirrazonoda mercedestte storia seatsleon.tdi mitsubioshi lancer kvalitetangbenzina logan pickup test rabljenog nissan almera skoda veti test rabljenog nissan almera test rabljenog nissan almera ljetne gume test jeepswrangler zamjena kljuceva testsmini.cooper bikiniidjevojke uspored kvalitetangbenzina meganescc lpg kvalitetaogorivaitest ferarrari tuning hrvatski kraljevi prera news : christian louboutin hee