2012-11-15 , Autor: Cvek, Slike: GEC
Bookmark and Share

Na tržištu je vrlo malo modela koji nude kreativnost kao ovaj model, a to se ponajprije odnosi na stražnja vrata koja su smještena tako da su odlično uklopljena u ostatak vozila


  •  Automobili Hyundai Veloster 1,6 MPi iThink

Hyundai velikim koracima ide prema naprijed te svakodnevno napreduje na listi najtraženijih marki automobila. To je razlog zbog kojega su si u Hyundaiju dali dozvolu da naprave automobil koji uvelike odskače od ostalih, a istovremeno je vozilo koje se bez problema upotrebljava svakodnevno. Tako je nastao Veloster.

 Automobili Hyundai Veloster 1,6 MPi iThink

Model koji na prvi pogled ne djeluje kao dio Hyundai palete, a što se posebno naglašava kada uvidite da se stražnjoj klupi može prostupiti isključivo sa suvozačeve strane, a gdje postoje stražnja vrata. Da, dobro ste pročitali, stražnja vrata su isključivo na strani suvozača. Tako Veloster je, ali i nije pripadnih segmenta coupe automobila, nešto slično kao i coupe modeli s četverim vratima, a što je odnedavno vrlo popularno.

 Automobili Hyundai Veloster 1,6 MPi iThink

Veloster je nastao na osnovi modela i30, ali im je isti samo međuosovinski razmak. Trag kotača je narastao, kao i širina karoserije, a prevjesi su kraći zbog čega je manja i ukupna dužina. To jasno otkriva sportski smjer, dok treća vrata otkrivaju zanimljivost karoserije. Da su u Hyundaiju htjeli da ovo bude istinski coupe pokazuje coupeovska pozicija vozača, linija krova kao i još gomila detalja. Dizajnerski gledamo možemo zaključiti kako su majstori estetike u poptunosti uspjeli, jer automobil djeluje jako dobro. No, pitanje je koliko je to dovoljno za uspjeh u segmentu koji je iznimno zahtjevan.

 Automobili Hyundai Veloster 1,6 MPi iThink

Gledajući stanje na domaćem tržištu, Veloster bi postao popularniji, izuzmemo li probleme s kupovnom moći i općenitom stanju na tržištu, kada bi imao širu paletu pogonskih strojeva. Naime, kupci ovakvih vozila straže dobar automobi, dobrog izgleda te povećane snage kako bi zadovoljili adrenalinske apsekte. A upravo ovdje leže djelomični problemi Hyundaija - činjenica da im nedostaje još koji, snažniji pogonski stroj.

 Automobili Hyundai Veloster 1,6 MPi iThink

Naime, za sada je u ponudi tek jedan motor, 1,6-litreni benzinac sa 132 KS. Nemojte pomisliti kako je ovo loš motor. Nikako, ali isto tako nije niti motor koji u sportskom kontekstu pruža mnogo. Ipak, neke naznake očituju se kod maksimalnog okretnog momenta od 158 Nm koji se ostvaruje pri visokih 4850 o/min. Ipak, sve ovo bilo bi u redu kada bi bila riječ o početenoj ili srednjoj opciji, a koju nadopunjuje neka snažnija inačica.

 Automobili Hyundai i40 CW 1,7 CRDi HP iThink A/T

Dio kojime se to na neki način pokušava kompenzirati, leži u činjenici da je testirani primjerak bio jako dobro opremljen. Govorimo li o eksterijeru u oči upadaju 18-colni alu naplatci s umecima u boji karoserije. U putničkoj kabini već početni, iStart paket sadrži USB utičnicu, nazdor tlaka u gumama, radio CD MP3... dok najopremljeniji iThink u testnoj verziji dolazi uz kožom presvučena sjedala, automarsku dvozonsku klimu, kožna sjedala, a gdje su prednja i grijana, panoramski stakleni krov, Smart Key pokretanje vozila bez ključa, Premium audio sustav s pojačalom i Wooferom te navigacijski uređaj.Dio na kojem bi ipak trebalo malo poraditi odnosi se na podvozje koje ponekad zna biti pretvrdo te djeluje kao da nije dio ovog automobila. Tijekom testa prosječna potrošnja svela se na 8,2 l/100 km, a što može 'divljanjem' značajno porasti. Iako na prvi pogled djeluje (realno) da je cijena testnog modela od 213.065 kn preskupa, važno je znati da su konkurentski modeli, s ovakvim paketom opreme, mnogo skuplji. Napomenimo da početni model kreće od 149.970 kn.

 Automobili Hyundai Veloster 1,6 MPi iThink

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: yarisnmaratonjtest passatthighlineitdi mustang gt plinske gumesdimenzijecvwepolo pdffilter dachiaduster hyundai tucson grand senic vwgolfvgti satovi polo mazdacosmo ferrari california sjedala najskuplji cijena guma u hr i europi kolko staje litara u pasat novi passat nagradna igra suzuki mini diesel kiadceedtcrdi koliko ulja ide u motor nissan vwkpoloacross cure fiat chroma onoboard www.jerseysking.org atmosferski benzinac maglenke opc vwrncc corsaod aktualni brojams vectra test cijene selena ugg seline boots,buy ugg selin auto godine auto kiaceedubrz.. thenorthfacefleecejackets sciroco r opelsastraldimenzije opelvivaro wwrpasat koliko ulja ide u motor audi b subaru legacy opelfastra alfa romeo . ford focus tddi koliko ulja ide u motor golf novirpolo australia ugg classic bailey b