Autokreso
Autokreso
2013-04-07 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Drugi model, sada već bivše suradnje PSA grupacije i Mitsubishija, jedan je od najboljih modela ovog francuskog proizvođača automobila


 Automobili Citroën C4 Aircross Exclusive HDi 150 4x4

Nakon modela C-Crosser (Mitsubishi Outlander/Peugeot 4007), C4 Aircross još je jedan model nastao u suradnji s japanskim proizvođačem. Doduše, ovoj je suradnji kraj te trenutačno nema planova o daljnjem razvoju novih vozila. Brata blizanca Mitsubishi ASX-u imali smo priliku isprobati u najraskošnijem izdanju dizelske verzije.

 Automobili Citroën C4 Aircross Exclusive HDi 150 4x4

Bitno je odmah pomiriti se s činjenicom da ovo nije francuski, već japanski proizvod. Netko to smatra prednošću, a netko nedostatkom. Stoga, ne treba se čuditi što u putničkoj kabini nailazimo na dijelove koji su identični kao u nekim drugim modelima malo prije spomenutog japanskog proizvođača. No, bez obzira na porijeklo i 'genetski kod', Citroën je svom predstavniku uspio udijeliti veliku dozu šarmantnosti i privlačnosti.

 Automobili Citroën C4 Aircross Exclusive HDi 150 4x4

C4 Aircross nam izvana djeluje jako dobro pripremljen automobil. Rekli bismo u odnosu na japanskog brata - nebo i zemlja! Testirani model privlači mnogim detaljima, pa tako i velikim 18-colnim naplatcima, odnosno jasno istaknutim znakom koji se proteže kroz kompletnu prednju masku. Upečatljivom prednjem dijelu vozila u prilog idu i LED dnevna svjetla koja su uzor potražila kod najmanjeg pripadnika DS linije.

 Automobili Citroën C4 Aircross Exclusive HDi 150 4x4

Na platformi s međuosovinskim razmakom od 267 cm napravljen je 434,1 cm dugačak automobil koji u putničkoj kabini, kako na prednjim tako i na stražnjim sjedalima pruža zavidnu razinu prostranosti. Zbog toga nije trpio prtljažni prostor jer je na raspolaganju obujam od 416 litara (442 ako je umjesto rezervnog kotača u upotrebi set za krpanje gume). Zahvaljujući činjenici da je podnica od tla udaljena 19,5 centimetara, ovo je model kojime se bez bojazni možete upustiti i u zabavu izvan asfaltiranih prometnica. Ipak, vrlo rijetki su vozači koji će se na to i odlučiti, bez obzira što im je na raspolaganju pouzdan pogon na sva četiri kotača.

1/2 stranica Molimo, okrenite za nastavak
1/2

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: broj telefona mitsubishi . ford fiesta auto-katalog mitsubishi pritisak u gumama ford c max kimi raikkonen fordvs-max pritisak u gumama ford c max golfgfocus test gradskih auta noviofocus kompaktni koliko ulja ide u motor audi usporedni test amarok pritisak u gumama ford c max pritisakugumamafordtranzit pritisak u gumama ford c max cjenik dijelova uggbroomeboots,uggbroomebo zimske gume za toyota auris cherokee laredo koliko ulja ide u motor audi smartparkiranje pritisak u gumama mercedes spr testeautotgumaouniroyal redizajnirani seat leon cijene servisa citroen concept one tennis ice gt audi test rabljenog hyundai matrix golf tdi nissan micra cc dijelovi motorno ulje honda hrv pritisak u gumama fiat panda prins fordnpuma maramice pritisak u gumama subaru impresa auto stop koliko ulja ide u motor citro francuskog zracnifilter ... kia ceed diesel honda strim the north face nuptse down ves opelginsignijansportsvturerrci leto mini bager