Autokreso
Autokreso
2013-10-06 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Cijena osnovnog modela C3 Picasso kreće od 104.075 kn, dok je za testni primjerak potrebno izdvojiti 141.423 kuna


 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

Francuski je Citroën sami kraj protekle godine obilježio uvođenjem obnovljenog modela C3 Picasso, kojeg smo nedavno i sami imali priliku isprobati. Dio po kojem se obnovljeni model odmah prepoznaje svakako su novi prednji branik te LED dnevna svjetlima koji mu daju još upečatljiviji izgled. S face-lift modelom Citroën je na C3 Picasso modelu uveo i novu boju, tamnoplavu, Encre boju.

 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

Testni je primjerak bio pripadnih i posebne, ograničene serije Medvešćak, a koja je primjetna i po 17-colnim alu naplatcima. Putničku kabinu krase novi materijali te obnovljen vizual tkanina. Zadržana je kutijasta karoserija, koja vozaču i putnicima pomaže u ostvarenju dojma kako je riječ o vrlo prostranoj putničkoj kabini, iako je riječ o automobilu tek nešto dužem od četiri metra.

 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

Predviđena su tri redovna paketa opreme, a odmah se tu našla i specijalna serija Medvešćak, kakav je bio i testni primjerak. Specijalna serija raspoloživa je uz dizelaša od 90 KS te 1,4-litrenog VTi benzinca od 95 KS. S obzirom da C3 Picasso nije model koji zove na bržu vožnju, navedeni agragat sasvim je dostatna opcija. Ne oduševljava u ničemu, već je jednostavno dio prosjeka, iako tako ne izgleda, može pojuriti i do 180 km/h. Prosječno je trošio tek nešto više od 8 litara, gdje ponovno ne odstupa od konkurenata.

 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

Citroën C3 Picasso se sasvim solidno vozi, a iako bi netko zbog izgleda pomislio kako velik utjecaj na udobnost putovanja ima buka (motor i vjetra), ona je svedena na vrlo nisku razinu. S obzirom da je riječ prvenstveno o obiteljskom automobilu koji je tu da bi zadovoljio te potrebe, vjerujemo da bi bilo bolje (i jeftinije) da je postavljen na broj manje naplatke, odnosno gume. 16-colni kotači bili bi sasvim dostatni.

 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

No, ipak testni primjerak sredstvo je za prikazivanje nekih novost, ali i Citroënovih dostignuća. Tako je testni primjerak bio opremljen eMyWay navigacijom. Dojam prostranosti putničke kabine povećao je veliki stakleni krov, a parkiranje u gradu je svakako lakše uz kameru za vožnju unatrag. Prostranost putničke kabine, odnosno prtljažnika je prilagodljiva. Naime, pomična stražnja klupa ‘putuje’ po duljini 15 centimetara, zbog čega prtljažnik varira 385 do vrlo respektabilnih 500 litara. U slučaju da vam niti to nije dovoljno, obaranjem naslona sjedala drugog reda oslobađa se preko 1500 litara tovarnog prostora.

 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

C3 Picassom se vrlo lagano upravlja, a uspravniji položaj sjedenja vozaču daje mogućnost bolje preglednosti nad prometom, koju tek u bočnom pogledu narušavaju dva prednja, A stupa što djeluje dosta nespretno izvedeno. C3 Picasso VTi 95 BVM starta sa cijenom od stoji 104.075 kn, a zahvaljujući nekim nadoplatama (metalik boja, kamera za vožnju unazad+navigacija eMyWay + paket City i paket automatska klima) cijena testnog primjerka porasla je na ne tako malenih 141.423 kune.

 Automobili Citroën C3 Picasso Medve¹èak 2 VTi 95 BVM

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: oprelacorsasd testoautoagumaetigar poluosovina lokacija toyotaiavensisowagon gla sjedali sexi ... renaultcampuselektro kolikouljaideumotorseatt nissan mika nemiranilinikakavpraznihod navaro hondaaccordaerodeck multitronic mitsubishiwspase minismorris koliko ide ulja u getribu astr pobjednik runflat usporedba karavana evo magazin marko tomac chevrolet cruze mercedestml mercedestcat mercedesglk mercedese mazdaoskyactivxdiesel mazdafskyactivvdiesel polo gti focustsedan djevojkeudonjemrublju mark magma lista auta godine u hrvatskoj test mercedes r class usporedba svijetala lexus is legacy lagunaeiupassat iceiford ugg classic cardy usporedba karavana koliko ulja ide u motor audi novaopelcorsa sexi ... usporednietestkgolfawtdieiwtsi novi retna renaultscenictest renaulta