2013-10-10 , Autor: Ivan Cvetković
Bookmark and Share

Na početku prodaje pripremljena je limitirana Launch Edition izvedba od 400 komada, a tijekom prosinca očekuje se jedan primjerak i u Hrvatskoj. Cijena je za naše tržište od 69 tisuća eura


 Automobili Alfa Romeo 4C

Moramo priznati da smo na prezentaciju krenuli vrlo skeptično, jer poznato je da su Talijani majstori dizajna, a vrlo često ne povedu računa o kompletiranju samog proizvoda. Tako smo se bojali da su na 4C napravili sličnu stvar, da su automobil ušminkali do savršenstva, a da su nedovoljno pažnje posvetili pogonskom agregatu, ovjesu, voznim karakteristikama. Nakon 24 sata druženja s modelom koji će ponovno Alfi na veliko otvoriti vrata SAD, ali i još nekih tržišta, moramo zaključiti kako su sada ipak obavili jako dobar posao.

 Automobili Alfa Romeo 4C

Nakon modela 8C, koji je proizveden u limitiranoj izvedbi, a dva primjerka nalaze se u Osijeku (coupe i Spider), Talijani su sada pripremili model za daleko širi krug kupaca, a koji će poslužiti i kao odličan marketinški alat za ostale modele iz proizvodne palete.

 Automobili Alfa Romeo 4C

Posebnost modela 4C svakako je malena težina, a koja je prvenstveno dobivena korištenjem ugljičnih vlakana prilikom pripreme šasije, tzv. monocoquea koji teži svega 65 kg. Time staje uz bok većim supersportskim automobilima poput McLarena iili Ferrarija. Kompozitni materijali korišteni su gdje god je to bilo moguće, a to je i jedna od razloga što u konačnici, sa cijenom od 69 tisuća eura kod nas, nije model koji će si kupiti klinci, već iskusni vozači i ljubitelji ovakvih automobila. Ugljična vlakna pored male težine osiguravaju izvrsnu čvrstoću.

 Automobili Alfa Romeo 4C

S ukupnom težinom za pet kilograma manjoj od 900 kg, vozaču je na raspolaganju središnje smješten, u potpunosti alumnijski, četverocilindrični motor koji iz obujma 1750 ccm razvija snagu od 240 KS te 350 Nm maksimalnog okretnog momenta od 2100 do 4000 o/min. Čak 80% momenta dostupno već od 1700 okretaja u minuti. Dolazimo do računice da je 4C ima omjer manji od 4 kg po svakoj konjskoj snazi. Impozantno djeluje već na papiru, a dojam se upotpunjuje nakon testiranja novog modela na Fiatovom testnom poligonu Balocco te lokalnim cestama okolice.

1/2 stranica Molimo, okrenite za nastavak
1/2

Motor-Presse Online: Motorevija / Motor-Presse Hrvatska d.o.o.

Nedavno pretraživani izrazi: seatatest koliko ulja ide u motor golfdi lagunariii opel signum dijelovi xantia suzukiosamray test ford kuge womens ugg boots,cheap womens sport-ute rabljena opel astra zagrebauto week kvatitetaagoriva thetnorthkfaceuvindicatoremid bmw mini opel astra lpg previseauljaiusmotoru renaultaclioo citroengberling fiat punto multijet testohjundaiwelantra kiaacreed prijava maratonltestnopeldcoesavc kraljeviprerada servisirkljucnanpluca gume dimenzije b razred audi vs bmw mini garmini polo sdi renault koleos usporedniutestukaravana mazda miata audi vs vw polo tsi fiat punto multijet astraclassic nissan motorno ulje litra or ( typess mazda miata vw touran atra nissan motorno ulje litra or ( hyundaiiatos tiguanttrack insigniatest autosgodina svjetski nissan qaschaqai s-maxecoboost