Kristijan

Predstavljajte Hrvatsku i osvojite peugeot2010-01-15 14:36:25

Bookmark and Share

Velika je čast predstavljati svoju zemlju na bilo kojem natjecanju. Vama, dragi čitatelji, pružamo iznimnu životnu prigodu: budite jedan od četiri tima koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju 'Ekološka vožnja'. Ako pobijedite, čeka vas vrlo vrijedna nagrada - peugeot 207, 308, 3008 ili pak 5008!
Važno je sudjelovati! Dakako da se slažemo s temeljnim olimpijskim načelom, no dodajemo da se u ovom slučaju itekako isplati boriti za pobjedu. Naime, Peugeot Hrvatska i auto motor i sport za vas su, dragi čitatelji, pripremili jedinstveno međunarodno natjecanje u kojem pobjednici na kraju osvajaju - Peugeotove automobile.

O čemu se radi? Riječ je o posebnom natjecanju pod imenom „Ekološka vožnja“, a uključuje vožnju na relaciji Pariz - Ženeva. Planirana ruta je 1000 kilometara, a mora se odvoziti u manje od 36 sati. Dakako, uz što nižu potrošnju goriva. U natjecanju sudjeluje 18 zemalja, a svaka daje po četiri tima. Tim u ovom slučaju znači vozač i suvozač, dakle dvojica, dvije ili dvoje.

Hrvatska na tom natjecanju nastupa potpuno ravnopravno s ostalim zemljama. Nema nikakvih dodatnih kvalifikacija, eliminacija niti pretkola - dajemo potpuno jednak broj kandidata kao i svi ostali, i zajamčeno igramo u „Ligi prvaka“.

Sve što trebate učiniti je kliknuti na ovaj link te ispuniti online prijavu zaključno do 14. veljače. Dan kasnije, 15. veljače, u Parizu će biti izvučena četiri najsretnija kandidata koja će predstavljati Hrvatsku. Svaki kandidat po svome će izboru odabrati suvozača s kojim će krenuti u avanturu što se pamti do kraja života.

Četiri hrvatska tima vozit će sljedeće Peugeotove modele: 207 1,6 HDi (90), 308, 3008 te najsvježiji novitet 5008 - svi s motorom 1,6 HDi od 110 KS. Natjecanje počinje 28. veljače u Parizu, a završava 1. ožujka na salonu automobila u Ženevi. Svi automobili u klasi jednake su mase tj. opterećeni su jednakom ukupnom masom - dakle, ponovno napominjemo da su svim kandidatima pružene potpuno jednake šanse. Sve ovisi isključivo o vama i vašoj vozačkoj sposobnosti.

Nakon dolaska u Ženevu suci prazne spremnike, mjere preostalu količinu goriva te oblikuju konačni poredak po klasama. Najštedljiviji tim osvaja onaj model peugeota koji je vozio.

Cijeli spektakl bit će zaključen predajom ključeva pobjednicima, a to će učiniti generalni direktora Peugeota Jean Marc Gales.

U naših pet godina postojanja kao redakcija smo uvijek pokušali dati maksimum. Nema razloga da to ne učinimo i u ovom natjecanju. Hrvatske kandidate provest ćemo kroz poseban trening štedljive vožnje, definirati zajedničku taktiku te dati korisne savjete koji na kraju mogu presuditi. Za nas nema dvojbe, kao i uvijek dosad - idemo isključivo na pobjedu!1 komentara
Ocjeni!

komentara

Ako želite napisati komentar, logirajte se Ovdje se možete registrirati.

iliesko1

2010-01-25 10:42:11

U broju 1 (prosinac) urednik je najavio da će u broju 2 biti objavljen dobitnik Suzuki Swifta, ali od toga za sada ništa. Nadam se da i sa objavom dobitnika ove nagradne igre nećete zakasniti za jedan broj.Pročitano: 22407