Kristijan

Najsretnijem suzuki swift SE2009-10-21 13:44:00

Bookmark and Share

Naš izbor Naj-auto ulazi u petu godinu. Odaberite svoje favorite, upišite generalije te bez frankiranja dopisnice pošaljite najkasnije do 12. prosinca. Čeka vas vrlo vrijedna nagrada - bogato opremljeni suzuki swift special edition
Vremena za glasanje imate napretek. Točnije, na raspolaganju su vam sljedeća dva mjeseca! Naravno, pritom ne mislimo na odabir jednoga od predsjedničkih kandidata u utrci za udobnu fotelju na Pantovčaku, nego na naš tradicionalni izbor Best cars, odnosno Naj-auto.

U deset kategorija valja izabrati favorite. Svatko tko posveti deset minuta svoga dragocjenog vremena za pravilno ispunjavanje dopisnice, te je kasnije i pošalje, stječe uvjete za osvajanje vrlo vrijedne nagrade - bogato opremljenog suzukija swifta special edition.

Prije svega vas, dragi čitatelji, molimo da na pitanja odgovorite iskreno i bez ustručavanja. Naime, izbor našeg i vašeg naj-auta nije ništa drugo nego istraživački projekt, prikupljanje standardiziranih podataka od velikog broja ispitanika.
U prošlogodišnjoj anketi, u ukupno 17 redakcija auto motor i sporta, pojačanih talijanskim Quattroruoteom i slovenskim Avto magazinom, pristiglo je čak 223.229 ispravno ispunjenih dopisnica. Vaši iskreni odgovori omogućuju naše prenošenje informacija važnih autoindustriji, koja je opet u mogućnosti svoje automobile dalje dizajnirati i razvijati izravno po vašem ukusu i željama.

Ukusi i želje su različiti. Ipak, smjer je već odavno poznat. Onaj tko se uopće usudio sumnjati u hibridnu i „strujnu“ stvarnost, nakon sajma u Frankfurtu definitivno bi trebao razbiti sve preostale predrasude. Nakon naše ekskluzivne vožnje tesle roadstera sporta te komentara Jochena Rudata da je cijeli šou u Frankfurtu zapravo samo muzejsko izlaganje, tj. stvar daleke prošlosti, ta izjava dodatno je pobudila naša razmišljanja.

Hibridi su već odavno tu, komercijalizacija električnih automobila na hrvatskom tlu samo što nije otpočela, a mi još gledamo daleko u prošlost. Nacija još raspravlja o rasvjetljavanju povijesti stare gotovo 65 godina, Vlada ni ne pomišlja na povlašteno oporezivanje ekološki prihvatljivih automobila, kupci još preferiraju „stare“ modele, a o gradnji infrastrukture za vozila budućnosti da ni ne govorimo.

Izdvojit ćemo i jedan događaj s ceste, čisto da napomenemo koliko prometna policija prati moderne trendove autoindustrije. „Lizalica“ je iznenada, iz zasjede, u ranim noćnim satima odlučila iskočiti upravo ispred nas. Razlog nisu bili brzina ni alkotest, nego - tehnička neispravnost svjetlosnih sklopova. Čudno, jer je automobil bio star - sedam dana! Na zahtjev službenika prometne policije morali smo upaliti svjetla za maglu, koja su po njegovu navodu bila neispravna. Potrošili smo dobar dio vremena ne bismo li objasnili da se pri skretanju pali svjetlo na strani automobila na kojoj su kotači zakrenuti prema van. Pitamo se kakve će tek biti reakcije kad u redovitoj kontroli požele uzeti uzorak dizel-goriva, a mi im budemo pokušali objasniti da vozimo - na struju.

1 komentara
Ocjeni!

komentara

Ako želite napisati komentar, logirajte se Ovdje se možete registrirati.

Vedran

2010-01-05 14:22:47

Svaka čast na ovoliko nagradnih igara za kraj ove godine.
Imam samo jedan problemčić. Na pitanja@motorpresse.hr ne mogu nikako poslati odgovore, vraćaju mi se mailovi - slanje nije uspjelo. Što radim krivo?
VedranPročitano: 22402